Piramit Haber

Suriyelilerin ''sınırlı'' yaşamı

Manşet

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiye sınırında kurdukları çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor..


İDLİB - Ali Güreli

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, İdlib'e bağlı Atme kasabası yakınındaki Türkiye sınırında kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesini zor şartlarda sürdürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, evlerine dönmek için ülkelerinde yaşamın normalleşmesini bekliyor.

Suriye'de, çatışmaların yoğun olarak sürdüğü yerleşim bölgelerinden eşyalarını bile almadan kaçarak canlarını kurtaran yüzlerce aileden bazıları, traktör, kamyonet ve motosiklet gibi bulabildikleri araçlarla İdlib'e bağlı Atme kasabasına, oradan da kasaba yakınında Türkiye sınırında oluşturulan çadır kente sığınıyor.

Türk Kızılayı ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen, bazıları da kendi imkanlarıyla edindikleri çadırlarda barınan Suriyeliler, çatışmaların ve her iki ülkeyi birbirinden ayıran ''sınır'' arasında sıkışıp kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.