Piramit Haber

Suriyeli göçmen sayısı 105 bin  

Manşet

Başbakan Yardımcısı Atalay,''Bugün itibariyle Türkiye'de 105 bin Suriyeli göçmen bulunuyor'' dedi.

KIRIKKALE 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde, hükümet olarak Türkiye'de bayramların huzur içinde kutlanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, ülkenin her köşesinde bayramın huzurla kutlandığını belirtti.

Türkiye'de bayramı yeterince huzurlu kutlayamayan Suriyeli göçmenler bulunduğunu ifade eden Atalay, şunları söyledi:

''Bugün itibariyle Türkiye'de 105 bin Suriyeli göçmen bulunuyor. Bunlar kimi yakınlarını kaybetmiş, zorluklar içinde gelmiş, Türkiye'de misafir ettiğimiz kardeşlerimiz. Onların bu bayramı bayram gibi hissetmesi için elimizden geleni yaptık. Çocuklar için bayram hediyeleri, giysiler dağıtıldı. Valilerimiz de o illerimizde, kamplarda kendilerini ziyaret etti. Oralarda da bayramlaşma yapılıyor. Tabii ki o insanlar için hem biz devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz hem de dua ediyoruz.''

-Van'da kalıcı konutların teslim edilmesi-

Geçen yıl Kurban Bayramı'ndan kısa süre önce Van'da deprem yaşandığını hatırlatan Atalay, bundan dolayı bayramın ülkede buruk kutlandığını anlattı.

Bu yıl bayramdan önce depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'de depremzedelerin kalıcı konutlarını teslim ettiklerini dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

''Milletimiz çok büyük. Zamanı gelince büyüklüğünü gösterir. Van'da da bunu anlattık. Bütün Türkiye tek yürek oldu, Vanlılar'ın acılarını paylaştı. Bütün bunlar devletin büyüklüğü, milletin gücü ve ekonomimizin gücüyle hamdolsun gereği gibi yapılıyor. Yeter ki birlik, bütünlük, kardeşlik olsun. Biz bütün bu sorunların üstesinden geliriz ve geliyoruz. Nice sorunların üstesinden geldik. Bundan sonra da Allah'ın izniyle tabii ki Rabbim afetler vermesin, herkes sağlıkla huzurlu yaşasın ama acılarımızı, tatlılarımızı hep birlikte paylaşırız ve sorun olursa üstesinden geliriz. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.