Piramit Haber

Suriyeli annelerin yaşam mücadelesi

Manşet

Irak'ın kuzeyindeki Domiz Mülteci Kampı'nda karlar içinde yalın ayak dolaşan Suriyeli çocukları ve onları hayatta tutma mücadelesi veren annelerin dramını görüntülendi.


DOHUK - Emrah Yorulmaz - Mustafa Kerim

Irak'ın kuzeyindeki Dohuk kentine 15 kilometre mesafedeki 40 bine yakın Suriyeli mültecinin yaşadığı Domiz Mülteciler Kampı'nda kalan kadınların yaşadığı güçlüklerle çocuklarını hayatta tutmaya çalışan annelerin çaresizliği görenlerin yüreğini burkuyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren, ayaklarına geçirdikleri çizmelerle çamur içindeki kampta çadırlarının etrafında biriken karları temizleyen kadınlar, sıcak su buldukları zaman da plastik leğenlerde çamaşırlarını yıkıyor.

Kampta kalan anne Fatma Ahmet(50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Geceleri hava çok daha soğuk ve her taraf buz tutuyor. Çocuklarımız yere serdiğimiz sünger yataklarda adeta buz üstünde yatıyorlar. Çaresizce çocuklarımızın hastalanmasına şahit oluyoruz. Kendi hayatımızı çoktan unuttuk ama çocukların gözlerimizin önünde erimeleri bizi öldürüyor'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.