Piramit Haber

Suriye'de şartlı ateşkes

Manşet

Suriye ordusu, askeri operasyonların durdurulacağını duyururken, Özgür Suriye Ordusu ateşkesi şartlı kabul ettiğini açıkladı.

İSTANBUL

Suriye ordusu, bugünden itibaren pazartesi gününe kadar askeri operasyonların durdurulacağını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye ordu yönetimi, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi'nin Kurban Bayramı'nda ateş yapılması yönündeki önerisini kabul ettiğini açıkladı.

SANA, ordunun açıklamasında saldırıları geri püskürtme haklarını ise saklı tuttuğunu ifade ettiğini yazdı.

-ÖSO ateşkesi şartlı kabul ettiğini duyurdu -

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO'nun ateşkesi şartlı olarak kabul ettiğini söyledi.

ÖSO'nun, Suriye birliklerinin mevzi değiştirmemesini, şehirlerden çekilmesini ve tutukluların yarın salıverilmesini istediğini belirten Hoca, karşılık verme haklarını saklı tuttuklarını bildirdi.

Hoca, daha önce de ateşkese hem Suriye Ulusal Konseyi'nin hem de ÖSO'nun sıcak baktığını belirtmişti. 

Öte yandan Hoca, Suriye'deki Nusret Cephesi'nin ateşkesi kabul etmediğini kaydetti.

-''Ateşkes ile halkın huzur bulmasını istiyorum''-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de ateşkes ilan edilmesiyle ilgili olarak, ''Bayram vesilesi ile Suriye'de ilan edilen ateşkesle bir yıldan uzun süredir ağır silahlar ve uçaklarla bombalanan Suriye halkının huzur bulmasını diliyor, bu ateşkesin Suriye halkının arzusu doğrultusunda yeni bir döneme geçişin kapısını açmasını bekliyorum'' dedi.

BM:''Ateşkes memnuniyet verici''

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de Kurban Bayramı boyunca geçici ateşkes ilan edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.