Piramit Haber

Suriye'de 9 kişi öldü

Manşet

Ateşkes sonrası nispi bir barışın hakim olduğu Suriye'de 9 kişi hayatını kaybetti.

İSTANBUL

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ülkede seyrek de olsa çatışmaların yaşandığını, Şam ve Deyr-i Zor'da 4'er ve Dera'da 1 kişi olmak üzere 9 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Şam Haber Ağı (SNN) ise Dera ve Humus'ta Esed güçlerinin göstericilere ateş açtığını iddia etti. SNN, Halep'in Eşrefiye ve Bustan Başa mahalleleri ile İdlib'in Maaret'ul Harame beldesinde çatışmaların yaşandığını belirtti.

Halep'te bulunan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi, ateşkes kararının bir ''hata'' olduğunu, ateşkese uymayan Esed güçlerinin dünya kamuoyunda prim kazanmak ve yeniden toparlanamk için ateşkes kararını kullandığını ileri sürdü.

Öte yandan Suriye devlet televizyonu Nusret cephesinin Deyr-i Zor'da bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini duyurdu. 

Esed yönetimine bağlı Suriye ordusu, cumayı cumartesiye bağlayan geceden itibaren Pazartesi gününe kadar askeri operasyonların durdurulacağını ancak saldırı olursa cevap verileceğini açıklamış, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da ateşkese aynı şartlarla uyacağını ilan etmişti. Nusret Cephesi, Ensar el İslam ve Suriye Devrim Konseyi gibi ÖSO'dan bağımsız gruplar ise ateşkes kararının ''zaman kazanma'' olduğunu belirterek reddetmişlerdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.