Piramit Haber

Suriye'de 78 muhalif öldürüldü

Manşet

Suriye'de ordu birliklerinin muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, ölü sayısının 78'e yükseldiği bildirildi

ŞAM

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 78'e yükseldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın birçok banliyösüne yönelik düzenlediği hava saldırısı ile tank ve havan toplarıyla gerçekleştirdikleri saldırılarda 32 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Operasyonlar nedeniyle başkentin çevre mahallelerinde elektriklerin kesildiğini kaydeden SNHR, operasyonlarda İdlib'te 20, Halep'te 10, Dera'da 8, Deyru'z Zor'da 5, Humus'ta 2 ve Hama kentinde bir olmak ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 78'e çıktığını duyurdu.
Bu arada, savaş uçaklarının İdlib'in Kufrlata beldesini bombalamasıyla beldede büyük patlamaların meydana geldiğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in Süleyman Halebi bölgesinde açılan ateşte ölen ve yaralananların keskin nişancıların yoğun ateşi nedeniyle sokaktan alınamadığını açıkladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.