Piramit Haber

Suriye Tezkeresi TBMM'de

Manşet

Türkiye'nin Suriye tezkeresini 1 yıl daha uzatmasını öngeren paket Meclis'te oylanmaya sunuldu.

 TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi üzerinde görüşmeler başladı.
Tezkere, Suriye'ye ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve buna imkan sağlayan gerekli düzenlemelerin hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

Başbakanlık Tezkeresi üzerine ilk sözü, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş aldı.

Hükümet, Suriye tezkeresini TBMM'ye gönderdi. Ancak, hükümete Suriye'ye Türk askeri gönderme yetkisi veren tezkerenin, geçen yıla göre çok farklı bir gerekçesi var.
Bu yılki gerekçe, Suriye'de rejimin kimyasal silah kullanması ve bunun Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik oluşturduğu tehdit. Hükümete, gerekli gördüğü hallerde Türk asker gönderilmesi yetkisi veren tezkerenin süresi, bu kez de bir yıl olarak belirlendi.

MHP'DEN TEZKEREYE DESTEK

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin Suriye tezkeresine olumlu oy vereceğini belirterek, "Türkiye'nin ya da ordumuzun zaafa uğrayacağı noktada, bunun vebalini taşımak istemeyiz" dedi.

Halaçoğlu, AA muhabirinin sorusu üzerine, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Suriye tezkeresiyle ilgili partisinin tutumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Hükümetin Suriye politikasını reddettiklerini ve böyle devam ettikçe eleştirmeye devam edeceklerini dile getiren Halaçoğlu, tezkere meselesine ise "milli menfaat" açısından baktıklarını söyledi.

Hükümetin politikalarını tenkit etmelerinin, ulusal menfaat noktasında tezkereyi reddedecekleri anlamına gelmediğini ifade eden Halaçoğlu, "Türkiye'nin ya da ordumuzun zaafa uğrayacağı noktada bunun vebalini taşımak istemeyiz" diye konuştu.
Halaçoğlu, tezkereye "evet" oyu vereceklerini kaydetti.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.