Piramit Haber

Suriye eski Suriye olmaya devam edemez

Manşet

TBMM Başkanı Çiçek, Suriye'nin demokratik bir ülke haline gelmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu, komşu ülkelerin barış ve huzur içinde yaşamasını önemsediklerini söyledi.

İSTANBUL

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Suriye Türkmenleri Platformu 1. Toplantısı'', Grand Cevahir Oteli'nde gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Suriyeliler'in, son yüzyılın mahzun ve mağdur Türkleri ve Türkiye'nin gurbetteki kardeşleri, yüzyıl önceki ayrılığın mazlum insanları olduğunu belirtti.
İnsan hakları ve özgürlük taleplerinin önünde hiçbir gücün duramayacağının artık günümüzde anlaşılmış olması gerektiğini dile getiren Çiçek, ''İletişim çağında yaşıyoruz. 1982 yılında Hama'da yapılan katliamları tekrar etmenize artık insanlık izin veremez, vermemesi lazım. Dünya eski dünya değil, Suriye de eski Suriye olmaya devam edemez. Demir yumrukla bir ülkeyi yönetme devri çoktan geride kalmıştır'' ifadelerini kullandı.

Kimse ötekinin yokluğu üzerine kendine bir gelecek inşa etmeye kalkmasın

TBMM Başkanı Çiçek, Suriye Türkmenleri Platformu'nun, bugüne değil yarına odaklanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: 

''Suriye'nin demokratik bir ülke haline gelmesi bizim için çok önemlidir. Komşularımızın barış ve huzur içinde yaşamasını son derece önemsiyoruz. Bu nedenle Suriye yönetiminin de demokratikleşmesini, bütünlüğünü korumasını, Suriye'yi açık hava hastanesine çeviren rejimin daha fazla kan dökmeden halkın isteklerine kulak vermesini istiyoruz. Başta Suriye olmak üzere Orta Doğu barışı konusunda uluslararası kuruluşlardan da destek bekliyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin, zulme arka çıkmamalarını, mağdur ve mazlum Suriye halkının taleplerinin yanında yer almasını istiyoruz. Kimse ötekinin yokluğu üzerine kendine bir gelecek inşa etmeye kalkmasın.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.