Piramit Haber

Sürece destek umduğumuzun ötesinde

Manşet

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez, "Geldiğimiz noktada dinlediğimiz insanlara bakınca desteğin umduğumuzun daha ötesinde olduğunu görüyoruz" dedi..

ORDU - Gökhan Gücüklüoğlu

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, grup olarak Karadeniz'deki 16 ilde gerçekleştirdikleri ziyaretleri AA muhabirine değerlendirdi.

İnsanların sürece ilişkin ne düşündüklerinin kendileri açısından önemli olduğunu anlatan Hakyemez, "Bölgede 18 ilin 16'sını bitirdik. Karadeniz bölgesinin insanı aslında sürece olumlu bakıyor diyebiliriz. Çünkü herkes akan kanın durmasını, terörün sonlandırılmasını istiyor. 'Nasıl' noktasında soru işaretleri var. Konuştukça bu sorunu çözüyoruz aslında." dedi.

İnsanların, kafalarındaki soru işaretlerini başkalarını, farklı görüşleri dinlediği zaman aşabildiğini vurgulayan Hakyemez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir de şu var, tamamen buna çok farklı pencereden bakan, ön yargılı olarak bakan bir kesim var. Onları değiştirmek mümkün değil. Bu terör sorunu bağlamında da böyle, başka konularda da böyle. Biz de zaten bölgede insanlara bu süreci anlatmak için dolaşıyoruz. O anlamda geldiğimiz noktada dinlediğimiz insanlara bakınca desteğin umduğumuzun daha ötesinde olduğunu, insanların çok daha sağduyulu ve çok daha rasyonel düşündüğünü görüyoruz"

Her ilde şehit aileleriyle görüşüyoruz

Gittikleri her ilde şehit ailelerini ziyaret ettiklerini dile getiren Hakyemez, "Çünkü bizim için bu süreçte şehit aileleri ve gaziler çok önemli. Onların görüşleri var. Süreci destekleyenler daha fazla. Aynı zamanda yerel basın temsilcileriyle değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bazı yerlerde köy ziyaretleri oluyor. Oralarda edindiğimiz izlenimleri raporlarımızda değerlendirmeye çalışacağız ama istinasız her farklı görüşe raporumuzda yer vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynaşma pekişecektir

Hakyemez, Karadeniz'de ilk kez Ordu ve Giresun'da elde ettikleri bazı tespitleri olduğunu ve bunların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Ordu ve Giresun'a her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden fındık işçileri gelir. Aynı zamanda tam tersi de oluyor, Ordu, Giresun veya Trabzon'dan arıcılar o bölgedeki müthiş floraya arılarını götürüyorlar. Terör nedeniyle sorunlar yaşıyorlardı. Şimdi çekilmeyle müthiş bir imkan oldu. Artık bu insanların kaynaşması gerekiyor. Ben biliyorum, evlilikler yaparak kaynaşmış insanlar da var ama bu süreçten sonra bu daha da pekişecektir. Burada devletin de bu süreçten sonra kaynaşmayı sağlayacak daha güzel tedbirler alması olanağı ortaya çıkacak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.