Piramit Haber

SUK yetersiz kalıyor

Manşet

Suriye Ulusal Ordusu Komutanı General el-Hac Ali, SUK'un, Suriye halkının tüm oluşumlarını kapsamakta tek başına yetersiz kaldığını öne sürdü.

İSTANBUL - İman Nassar

Suriye Ulusal Ordusu (SUO) Komutanı General Muhammed el-Hac Ali, SUK'un siyasi parti ve örgütlerden oluşan bir ittifak olduğunu vurgulayarak, bütün siyasi grupların SUO'nun askeri çatısı altında toplanması gerektiğini iddia etti. Askeri yapının siyasi bir misyon taşımadığını belirten Ali, devrimi ve silahlı güçleri desteklemek için birleşme çağrısında bulundu.

Suriye'deki silahların yeterli miktarda olmadığına da değinen Ali, ''Suriye Ulusal Ordusu (SUO) silah elde etmede ve silahların ülkeye girişini sağlamada büyük sorun yaşıyor'' ifadesini kullandı.
General Ali, devrimin siyasi liderleri ile SUO arasındaki ilişkiye yönelik soruya, ''İlişkiler devrim için gerekli olan seviyeye ulaşmadı'' cevabını vererek, siyasetçileri SUO çatısı altında toplanmaya davet etti.

Siyasilerin yeteri kadar çaba harcamadığını öne süren el-Hac Ali, ''Siyasi liderlerle hedefimiz aynı ancak devrimin ardından izlenecek siyasete yönelik farklı görüşlere sahibiz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.