Piramit Haber

"SpaceShipTwo" ilk uçuşunu yaptı

Manşet

Virgin Galactic şirketine ait ticari uzay gemisi "SpaceShipTwo", dün ilk deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi...

ANKARA

Yakıt kullanılarak ABD'nin California eyaletindeki Mojave çölünde yapılan deneme seferinde, motorlarını ilk kez bir uçuş sırasında ateşleyen Virgin "SpaceShipTwo", başarılı testin ardından ses hızını aşan ilk ticari uzay gemisi oldu.

Virgin Galactic şirketinin Başkanı ve Üst Yöneticisi George Whitesides yayımladığı açıklamada, "Bu denemede elde edilen başarılı sonuç, programımızda çok önemli bir noktayı işaret ediyor. Şimdi buna benzer yakıtlı uçuş denemelerine girişeceğiz ve ondan sonra da uzaya ilk test uçuşumuzu yapacağız" dedi.

Şirketin kurucusu İngiliz milyarder Sir Richard Branson, uçuşun tamamlanmasının ardından yayımladığı açıklamada, başarılı denemenin şirket tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilmiş ilk ve tek üst düzeyde öneme sahip uçuş testi olduğunun altını çizdi.

İlk kez sistemin ana parçalarının, uçuş sırasında birbiriyle tam bir bütünlük içinde olduğunun kanıtlandığını vurgulayan Branson, "Bugün tarihi bir ana tanıklık ettik ve emeği geçenlerle bundan daha fazla iftihar edemezdim" ifadesini kullandı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Müdür Yardımcısı Lori Garver da Twitter hesabına, "Tebrikler Sir Richard. Virgin Galactic ses hızına ulaştı" diye yazdı.

Uçak mühendisliği şirketlerinin öncülerinden Scaled Composites tarafından inşa edilen SpaceShipTwo uzay gemisi, 6 yolcu ve 2 pilotla alt yörüngesel uzaya gönderilecek şekilde tasarlandı.

İlk seferlerini bu yılın sonunda yapacak Virgin Galactic şirketi, ilk yolculu uzay seyahatineyse 2014'te başlayacak. Uzaya gitmek isteyen uzay turistleri Virgin Galactic şirketine koltuk başına 200 bin dolar ödeyerek bu amaçlarına ulaşabilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.