Piramit Haber

Son yolculuklarına uğurlandılar!

Manşet

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerden kimileri memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitirenlerden 10'unun cenazeleri Dursunbey ilçesinde, birinin naaşı da Balıkesir'de defnedildi.

İşçilerden, 29 yaşında vefat eden bir çocuk babası Arif Demir, 27 yaşında hayatını kaybeden Feridun Çelik, 26 yaşlarında ölen İsmail Kutlu ve bir çocuk babası Niyazi Kurban'ın cenazeleri, Dursunbey Belediyesine Çamharmanı Mahallesi'nde yan yana toprağa verildi.

* Yaşamını yitiren işçilerden Metin Burmalı ve İbrahim Kutbay'ın cenazeleri Dursunbey ilçe merkezinde, Abdullah İnal'ın naaşı Yassıören Mahallesi'nde, Ali Şahin ve Mehmet Çelik'in cenazeleri Alagüney Mahallesi'nde, Sayit Karaca'nın cenazesi de Demirciler Mahallesi'nde toprağa verildi.

* Maden faciasında 32 yaşında hayatını kaybeden iki çocuk babası Ergün Akkuş'un cenazesi ise Balıkesir'de Solugan Camisi bahçesine götürüldü. Akkuş'un cenazesi, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdülkadir Çilman ve vatandaşların katılımıyla kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

* Maden faciasında hayatını kaybeden Cengiz Kargı (32), Seyit Ali Çetin (32), ve Fatih Köse'nin (31) cenazeleri Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Saraycık köyünde defnedildi.
* Maden işçisi Zeynel Uzar Aydın'ın İncirliova ilçesinde toprağa verildi. Soma'daki maden ocağında 4 yıldır çalıştığı öğrenilen Zeynel Uzar'n 4 yaşında bir çocuğunun bulunduğu, karısının ise hamile olduğu bildirildi.

* Özay Eren'in cenazesi, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde toprağa verildi. Cenaze, Özay Eren'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Susurluk Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ve vatandaşların katılımıyla öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Söğütçayır Mezarlığı'nda defnedildi.

'Kimsesizler yine kimsesiz, sessizler yine sessiz kaldı'

* İşçilerden evli ve bir çocuk babası Hayrullah Baygül (27), akrabası Şenay Baygül (24) ile Özcan (25) ve Fedai Bozdağ (22) kardeşlerin cenazesi, sabah saatlerinde Bigadiç Devlet Hastanesi morgundan alındı.
Uzun konvoy eşliğinde ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dündarcık Mahallesi'ndeki işçilerin evlerine getirilen cenazeler, helallik alındıktan sonra Dündarcık Camisi'nin yakınında eski bir okulun bahçesine götürüldü.

Burada Türk bayrağına sarılan cenazeler, Bigadiç Müftüsü Mehmet Uçmuş'un kıldırdığı namazın ardından mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi.
* 7 işçinin cenazesi, memleketleri Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi. Her biri 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Gülşen, Kalkan ve Öztan'ın cenazeleri, ayrı ayrı kılınan namazların ardından belde mezarlığına taşındı. Bu arada, aynı beldedeki maden ocaklarında çalışan ve cenazeye iş kıyafetleriyle katılan bir grup işçi, tabutların önünde yürüdü.

'Çizmelerimi çıkarayım mı?' diye soran madenci konuştu

* Maden faciasında yaşamını yitirenlerden 2'si kardeş 5 işçinin cenazeleri, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde toprağa verildi. Olayda 24 yaşında ölen Ramazan ve 22 yaşında vefat eden İsa Aldemir kardeşler ile 20 yaşındaki Hakan Taşdemir, 37 yaşında hayatını kaybeden Ramazan Uçgun ve 27 yaşındaki Mehmet Ali Özcan'ın cenazeleri, Çatalan Mahallesi'ne getirildi.

Faciada, nişanlı olan ve bu sene ramazan ayından sonra düğün yapmayı planlayan İsa Aldemir ile Ramazan Aldemir'i kaybeden baba Selahattin Aldemir, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Allah, düşmanıma bile bu acıyı vermesin" dedi.

Hakan Taşdemir'in, İzmir'in Foça ilçesinde askerliğini tamamlayıp geçen hafta Çatalan'a geldiğini ve daha sonra Soma'daki maden ocağında işe başladığı öğrenildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.