Piramit Haber

Somali halkına ''Türk usulü yardım''

Manşet

Türk yardım görevlilerinin Somalililere ''doğrudan yardım programı'' halk tarafından takdirle karşılanıyor.

 Birleşmiş Milletler'in (BM) 2 yıl önce Somali'de açlık tehlikesine dikkati çekmesinin ardından bu ülkeye giden Türk yardım görevlileri, ihtiyaç sahiplerine doğrudan hizmet götürerek Somalilileri ''Türk usulü yardımla'' tanıştırdı.
Somali'de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Somali Temsilcisi Taner Altun ile Yardımeli Engelli ve Muhtaçlar İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YARDIMELİ) Temsilcisi Mehmet Çitil, Somali'de bir buçuk yıldan beri aralıksız görev yaparak bu ülkede en uzun süre bulunan yardım görevlileri unvanını taşıyor. 

Somali'yi ikinci vatan olarak gördüğünü söyleyen İHH temsilcisi Altun, BM'nin ve diğer yardım kuruluşlarının Somali'ye uzun süreden beri yardım yaptığını fakat bu yardımların dolaylı kanallar aracılığı ile halka ulaştırıldığını belirterek, ''Biz 'Türk usulü yardım' olarak bilinen, doğrudan halka ulaşan yardım organizasyonu başlattık. Artık Somali halkı, BM ve Batılı yardım örgütlerine çağrıda bulunarak 'Türk usulü yardım' istiyor'' dedi.
İHH'nın Somali'de yetimhane, okul ve hastane gibi birçok projesi bulunduğuna dikkati çeken Altun, Somali'de uzun süre kalabilmenin sırrını halkla iç içe olmak şeklinde açıkladı. 

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yanına güvenlik elemanı alma ihtiyacı duymadan, kendi kullandığı araç ile yardım edilecek yerleri tespite çıkan Yardımeli Vakfı Temsilcisi Mehmet Çitil'in tavrı da ülkedeki batılıları şaşırtırken Somaliler'in büyük beğenisini topluyor
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.