Piramit Haber

Sneijder imzayı attı

Manşet

Galatasaray, İtalya'nın Inter takımından kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'le resmi sözleşme imzaladı.

İSTANBUL
Wesley Sneijder için Türk Telekom Arena'da imza töreni düzenlendi. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ile Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da hazır bulunduğu törende, Hollandalı futbolcu kendisini 3,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan mukaveleye imza attı.

Derbide oynamak isterim

İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollandalı futbolcu, Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''İstanbul'a ilk ayak bastığımda Galatasaray'ın büyüklüğünü bir kez daha gördüm" dedi.

Galatasaray'ın hafta sonu Beşiktaş ile yapacağı derbi maça değinen Sneijder, pazar günü çok özel bir maç olduğunu bildiğini dile getirerek, ''Hocamız da takdir ederse oynamak isterim'' ifadelerini kullandı.

Efsane olmak için geldim

Wesley Sneijder, Galatasaray'da Gheorghe Hagi ile kıyaslandığı yönünde sorulan bir soru üzerine, bu kıyaslamanın kendisi için onur verici olduğunu kaydetti.

Hagi ile karşılaştırılmasına teşekkürle karşılık veren Sneijder, ''Hagi çok büyük bir futbolcuydu. O çok önemli bir efsaneydi. Ben de buraya efsane olmak için geldim'' şeklinde konuştu.

Karar verme sürecim uzun sürmedi

Galatasaray'a gelişinin uzun bir karar verme sürecinin ardından gerçekleştiğin belirtilmesi üzerine Sneijder, ''Kesinlikle karar verme sürecim uzun sürmedi. Sadece 48 saat önce Inter'deki durum halloldu ve sonrası zaten çabuk gelişti'' diye konuştu.

Sneijder'e 15,5 milyon avro
 

Öte yandan, Galatasaray, Wesley Sneijder için kulübüne 7,5 milyon avro bonservis ücreti, Hollandalı futbolcuya da 3,5 yılda toplam 15 milyon 500 bin avro garanti para ödeyeceğini borsaya bildirdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.