Piramit Haber

Siyaset ve basın yapışık ikiz gibi

Manşet

TBMM Başkanı Çiçek, "Siyaset kurumuyla basın adeta yapışık ikizler gibidir. Onu için kaderimiz de bir" dedi.

ANKARA

''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' dolayısıyla Gazeteciler Cemiyeti'nde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cemiyet üyeleri katıldı. Çiçek, resepsiyonda, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü'nün basın mensupları ve siyasetçiler için önemli ve anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Basının sade vatandaş için olduğu kadar, siyaset kurumu için de önemli olduğuna işaret eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Siyaset kurumuyla basın adeta yapışık ikizler gibidir. Siz olmadan biz olmayız, biz olmadığımız zamanda siz ne kadar meşgale bulabilirsiniz, onu bilemiyorum. Onu için kaderimiz de bir, toplumsal değerlendirmelere baktığımızda da biz yan yana gözüküyoruz. Aramızda da çok fazla bir makas yok. Basın gerçekten bizim açımızdan da fevkalade önemli"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da gazetecilerin özgürce mesleklerini yapmaları gerektiğini ifade ederek, '' Gazetecileri özgür olan bir Türkiye, her zaman her yerde, bizim de Türkiye'de özgür, demokrat bir toplum içinde yaşadığımızın temel kanıtı olur diye düşünüyorum'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.