Piramit Haber

Sınır diğer yanında yine çatışma çıktı, yine bir Türk vuruldu

Manşet

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, Türkiye - Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı.

TSK: Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa/Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında, 16 Temmuz 2013 saat 14.00 sularında başlayan çatışmalar devam etmektedir. Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmişti
Şanlıurfa'nın Suriye sınırında Özgür Suriye Ordusu ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı.

Ceylanpınar'da evinde oturan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla, isabet eden kurşunla sağ kolundan yaralandı.

Çatışmanın halen devam ettiği ve silah seslerinin Ceylanpınar tarafından duyulduğu öğrenildi.

F16'LAR KEŞİF UÇUŞU YAPTI

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmada sınırı aşan kurşunlar bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olayın ardında Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığından havalanan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırına doğru yöneldi.Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, Türkiye - Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Uçaklar, Rasulayn bölgesinde artan çatışmalar üzerine sürekli uçuşlarını sürdürüyor. Mühimmat yüklü havalanan uçaklar, Ceylanpınar- Rasulayn sınır bölgesinde sık sık uçuş yaparak istihbarat topluyor.
Milliyet Haber

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.