Piramit Haber

Siber saldırılara karşı iyi sınav verdik

Manşet

Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz, siber saldırılara karşı ''iyi sınav verir'' hale geldiklerini söyledi.

BURSA - Sümeyye Dalkılınç

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, yaptığı açıklamada, siber saldırıların hem devletin hem de sektörün en hassas olduğu konular arasında yer aldığını söyledi.

Son yıllarda bu konudaki bilincin arttığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Mesela son 2-3 yıldır tatbikatlar yapılıyor. Güvenlik duvarında problem olan şirketler ortaya çıkıyor. Biz son dönemde bunlardan iyi sınav verir hale geldik. 

Bu her zaman üzerinde dikkatle durmamızı gerektiren bir konu. Örnek verecek olursak, bugün bankaların Türkiye'de 3 bin şubesi olsun, bu şubelerin tamamını fiberle birbirine bağlayabiliyoruz. Çok üstün bir teknoloji ama dünyada bir güvenlik duvarı, güvenlik kalkanı sağlıyoruz. Bu konuda düzenleyici kurum çok hassas, bununla birlikte sertifikasyonlar var. Her zaman incelemeler yapılıyor. Dolayısıyla güvenlik sertifikalarını biz şirket olarak alıyoruz, ama esas itibariyle tüm ülkeyi düşünmemiz lazım.

Bu konuda bilinç Türkiye'de en üst seviyede var. Biz mühendislerimize güveniyoruz, onlar ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Şu ana kadar Türkiye'de ciddi bir kriz olmadı, olmaması için de elimizden geleni hep beraber yapacağız. 7 gün 24 saat monitör ediliyor zaten.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.