Piramit Haber

Siber Güvenlikte ''eylem''e geçiliyor

Manşet

Bakan Yıldırım, Siber Güvenlik Kurulu'nun oluşturulmasının, ulusal siber güvenlik açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

ANKARA - Tamer Toğanaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siber güvenlikle ilgili alınacak önlemleri belirlemek ve bunların uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla, başkanlığını yapacağı Siber Güvenlik Kurulu'nun kurulduğunu hatırlattı.

Yeni oluşturulan Siber Güvenlik Kurulu sayesinde ulusal siber güvenliğin sağlanması için politikalar geliştirileceğini, strateji ve eylem planlarının hazırlanacağını, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bilgi ve verilerin güvenliği ile mahremiyetinin güvence altına alınmasını sağlamaya yönelik usul ve esasların belirleneceğini ifade eden Yıldırım, ''Siber Güvenlik Kurulu'nun oluşturulması daha etkin ve hızlı bir şekilde ulusal siber güvenliğin sağlanabilmesi açısından son derece önemli bir gelişmedir'' dedi.

Bakan Yıldırım, Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın hazırlıklarının sürdüğünü ve Aralık ayında yapılacak Siber Güvenlik Kurulu'nun ilk toplantısında, kurula sunulacağını ve kurul onayının ardından yürürlüğe gireceğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.