Piramit Haber

Şeytan taşlamanın 2. günü

Manşet

Milyonlarca Müslüman, hac ibadetini yerine getirmek için Mina'daki şeytan taşlama bölgesine (Cemerat) gitti.

MEKKE 

Milyonlarca Müslüman, hac ibadetini yerine getirmek için Arafat ve Müzdelife'nin ardından Mina'daki şeytan taşlama bölgesine (Cemerat) gitti. 

Anadolu Ajansı (AA), Mina'daki çadır kentlerden Cemerat'a adeta akın eden Müslümanları hem havadan hem de karadan görüntüledi.

Müslümanlar, şeytan taşlamanın ikinci gününde Mina'daki 3 milyon barınma kapasiteli çadır kentten Cemarat'a gitti. AA ekibi, şeytan taşlamak için büyük bir coşkuyla Cemarat'a yürüyen milyonlarca Müslüman'ı helikopter aracılığıyla havadan görüntüledi. Adeta beyaz bir bulutu andıran insan seli Cemarat'ta önce küçük, sonra orta, ardından da büyük şeytanı taşladı.
AA ekibi, milyonların coşkusunu daha sonra karadan görüntüledi.

Hac ibadetini yerine getirmeye çalışan Müslümanlar, ellerindeki taşlarla Cemerat'a geldi. Küçük, orta ve büyük şeytana 7'şer taş atılırken, her taşın ardından eller Allah'a dua etmek için gökyüzüne açıldı. Çok sayıda Müslüman hac ibadetini yerine getirmenin hazzıyla gözyaşlarına boğuldu. Bazı aileler yanlarında getirdikleri küçük yaştaki çocuklarına, ''Haydi kır şu şeytanın kafasını'' diyerek destek oldu.

Şeytan taşlamanın ardından AA kameraları bu kez sokaklarda kalan hacıları görüntüledi. Sokakları evleri haline getiren Müslümanlar, hacı olmanın mutluluğu ve ağırlığıyla Allah'a, verdiği nimetlerden dolayı şükretti. 

Müslümanlar yarın son kez Cemerat bölgesine giderek şeytan taşlayacak. Böylece hac görevi tamamlanmış olacak. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.