Piramit Haber

Savcılık Silivri için harekete geçti

Manşet

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasının dünkü duruşması sırasında cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin ve CHP'li vekiller hakkında soruşturma başlattı.

 Türkiye'nin çeşitli illerinden dün otobüslerle Silivri'ye giden binlerce kişi, barikatı aşınca jandarma ile polis, biber gazı ve tazyikli suyla kalabalığa müdahale etmişti.
Silivri Cumhuriyet Savcılığı'da cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık soruşturmayı "Görevli memura etkin direnme", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek ve yönetmek", "Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak", "Suç işlemeye tahrik", "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs","Mahkeme heyetine hakaret", "Mahkeme heyetine tehdit","Kamu malına zarar vermek" suçlarından başlattı. Soruşturma başlatılanlar arasında İşçi Partisi yöneticileri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticilerinin de olduğu öğrenildi.
CHP'Lİ VEKİLLER HAKKINDA DA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Savcılık, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Ali Özgündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu bazı vekiller hakkında da 'Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "Suç işlemeye tahrik" ve "Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak" iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcılık, görüntü kayıtlarını inceleyerek, şüphelileri tespit edecek.
DİĞER SORUŞTURMADA DEVAM EDİYOR
Öte yandan 13 Aralık 2012 tarihinde cezaevi önünde meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma ise devam ediyor. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.