Piramit Haber

Saniye Öz'ün iddası

Manşet

CHP Milletvekili Sakine Öz, AK Partililerin Alevi, Alevilerin de AK Partili olamayacağını iddia etti.

 CHP Milletvekili Sakine Öz, Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi'nin, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi'nin cemevinde düzenlediği kongrede yapmış olduğu konuşmada, AK Partililerin Alevi, Alevilerin de AK Partili olamayacağını iddia etti. Öz, Hz. Hüseyin (RA) ve yanındakilere yapılanları, şimdi AK Parti hükümetinin Alevilere yaptığını ileri sürdü.

Müslümanın Müslümana, Alevinin Alevilere kırdırıldığını öne süren Öz, "Artık sahte Alevi dernekleri kurdurmaya başladılar,nedeni ise iktidar, kendine yakın Aleviler oluşturmak istiyor. Bizi bize kırdırmaya çalışıyorlar fakat şunu bilsinler ki bu derneklerin hepsinin içi boş. AK Partili Alevi olamaz, Aleviler de AK Partili olmaz, çünkü Alevilik'te dostluğu, kardeşliği benimseyen hümanizm vardır ancak AK Parti'de yobazlık, kindar bir yaklaşım tavrı bulunmaktadır." dedi.

İktidarın, son günlerde Tekke ve Zaviyeler Kanunu üzerinde çok durduğunu dile getiren Sakine Öz, "Bu kanunu karıştırarak, Alevilerin üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. şöyle ki ki Aleviler, bu kanunla uğraşarak kendi üzerinden siyaset yaptırmaz. CHP, Dersim ile yüzleşmesini Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'n, genel başkanlığa getirerek gösterdi diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.