Piramit Haber

Samsun'da BDP gerginliği

Manşet

Dün Sinop'ta bugünde Samsun'da yaşanan olaylardan sonra BDP heyeti Trabzon gezisini iptal etme kararı aldı. Samsun'da bulunan BDP heyetinin Trabzon programını iptal ederek bu akşam Ankara'ya dönecekleri öğrenildi.

Samsun'da kimliği belirsiz grup tarafından BDP'lilerin kente gelmesinden dolayı eylem düzenlendi. Grup BDP'li heyetin kaldığı otele doğru taş attı, polis göstericilerin otele yaklaşmasına izin vermedi.
TKP VE DERNEK BİNASINA TAŞLI SALDIRI

Samsun’da BDP’li vekillerin ziyaret etmeyi planladığı 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği’nin bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup ile onlara engel olmak isteyen polisler karşı karşıya geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı derneğin yanı sıra TKP, Halk Evleri ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin il teşkilatlarının da bulunduğu binaya girmek isteyen kalabalığa polisler biber gazı sıkarak müdahale etti.

Göstericiler buesnada taş atarak binanın camlarını kırdı. Bunun üzerine binanın çatısına çıkan 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Halk Evleri, TKP ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyeleri de aşağıdaki gruba gelen taşları attı. Polis, binaya girerek TKP tabelasına bayrak asan kişileri güçlükle dışarı çıkardı. Çevreden ayrılmamakta direnen göstericiler sloganlar atarak BDP heyetini protesto etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.