Piramit Haber

Sağanak yağmur Venedik'e çevirdi

Manşet

Kritik uyarı! Salı gününe kadar...

 İzmir'de gece saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi.
Belediye ekipleri, caddelerde su tahliye çalışması yaptı. Mazgal ve rögarlar taştı. Arabalar ilerlemekte güçlük çekti. Her yağmurda aynı durumla karşılaşan işyeri sahipleri, belediyeye tepki gösterdi. Mersinli ve Çınarlı semtleri, en çok etkilenen yerler oldu. Mersinli'deki Motosikletli Polis Timler Amirliği'nin bahçesi su altında kalırken hemen yanındaki altgeçit de tamamen suyla doldu. Bölgede bazı rögarlar taşarken İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, suların tahliyesi için çalıştı. Hızı 60 kilometreye kadar çıkan rüzgâr sebebiyle ise vapur seferleri saat 08.30 sıralarında başlayabildi.

Bayraklı ilçesinde oturan Hüseyin Er, "Mahalle olarak dilekçe verdik, gelip yapmıyorlar. Her yağmurda böyle oluyor, evimize giremiyoruz. Belediyenin ilgilendiği yok." dedi.
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre şehir merkezinde 24 saatte metrekareye yaklaşık 40 kg. yağış düştü. Sağanak yağmurun önümüzdeki salıya belirli aralıklarla etkisini sürdüreceği, ay sonuna kadar da beş gün hariç yağmurlu geçeceği kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiğini, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.