Piramit Haber

Rusya'dan ABD'ye "liste" misillemesi

Manşet

Rusya, ABD'nin ülkeye giriş yasağı koyduğu Rus bürokratlarını içeren ve dün yayınlanan "Magnitski Listesi"ne bugün kendi listesini yayınlayarak yanıt verdi...

MOSKOVA 

Rusya ile ABD arasında gittikçe tırmanan "liste" savaşında son hamleyi Rusya yaptı. Rus Dışişleri Bakanlığı, insan haklarını ihlal ettiği iddiasıyla hazırladığı 18 ABD bürokratının isminin bulunduğu listeyi yayınladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan listeye ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, ABD tarafından yayınlanan ve "absürt" olarak nitelendirdiği listenin Rusya ve ABD arasındaki ikili ilişkilere ve güvene darbe vurduğunu belirtti.

ABD'nin Magnitsky Yasası

Hermitage Capital Management Fonu avukatlarından Sergey Magnitski'nin, 2009'da Rusya'da gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından ABD ve Avrupa ülkeleri, Rusya'nın gözaltı süresince gerekli önlemleri almadığını savunarak, sorumlu bürokratların cezalandırılmasını istemişti.

Bu kapsamda 2012 yılında ABD'de kabul edilen Magnitsky Yasası, insan hakları ihlallerinde bulunduğu belirtilen Rus bürokratların ABD'ye girişinin engellenmesi de dahil bir dizi yaptırımların hayata geçirilmesini öngörüyor.

ABD'nin Magnitski Yasası'na karşı Rusya, yanıt niteliğindeki "Dima Yakovlev Yasası"nı kabul etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.