Piramit Haber

Rüşvet iddialarını yalanladı

Manşet

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, iktidardaki Halk Partisi'ni zan altında bırakan yolsuzluk iddialarına karşılık ilk kez açıklama yaptı.

MADRİD

Halk Partisi'nin (PP) acil topladığı parti yönetim kurulunda konuşan Rajoy, son bir kaç haftadır İspanyol basınında ortaya atılan, parti içinde yolsuzluk yapıldığı ve PP'nin üst düzey yöneticilere zarflarla kara para ödendiği iddialarının ''sahte'' olduğunu savundu.

Rajoy, buna rağmen partinin tüm hesaplarının tam şeffaflık içinde herşey aydınlatılıncaya kadar denetleneceğini, ''İspanyolların, ülkenin onurlu insanlar tarafından yönetildiğini bilmeye hakları doluğunu'' söyledi.

Rajoy ayrıca, kendisi hakkındaki iddialara da cevap verme gereksinimi duyduğunu ifade ederek, ''Ne bu partiden ne de başkasından hiçbir zaman kara para almadım. Saklayacak hiçbir şeyim yok, korkum da yok" dedi.

Gelirini ve mal varlığını gelecek hafta Başbakanlık resmi internet sitesinden açıklayacağını duyuran Rajoy, muhalefet partilerinden gelen ''istifa'' çağrılarına karşı ise ''İspanyolların bana verdiği görevi bırakacağımı, suçlamalarla küçüleceğimi zannedenler varsa yanılıyorlar'' diye cevap verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.