Piramit Haber

Ramallah'ta dayanışma gösterisi

Manşet

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerle dayanışma amaçlı gösteri düzenlendi.

RAMALLAH 

Filistin Esirler Bakanlığı ve gençlik komitelerinin Ramallah'ta düzenlediği gösteride, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için protestoların devam etmesi çağrısında bulunuldu.

Filistin Esirler Bakanı İsa Karaki'nin de katıldığı, ''Zafer Çığlıkları'' adlı gösteriye katılanlar, üzerinde tutukluların fotoğrafları bulunan pankartlar taşıdı.

Karaki, yaptığı konuşmada, ''Filistinli tutuklular, yaptıkları açlık greviyle işgalcilere ve zulüm politikalarına karşı destan yazıyor. Kendi onurları ve bizim onurumuz için, özgürlük için savaşıyorlar. İşgal güçleri katildir ve şehit Arafat Ceradat, işledikleri suçların delilidir'' dedi. 
Hak ve Hürriyeti Savunma Merkezi Müdürü Hilmi el-Agrec ise düzenlenen gösterilerin, zafere ulaşmadan sona ermeyecek bir intifadaya dönüşmesi çağrısında bulundu.

İsrail'deki bir hapishanede tutuklu bulunan Arafat Ceradat'ın hayatını kaybetmesi Filistin'de infiale yol açmış, olayın ardından farklı kentlerde protesto gösterileri düzenlenmişti.
İsrail, geçen Cumartesi günü hapishanede hayatını kaybeden Ceradat'ın kalp krizi nedeniyle öldüğünü iddia ederken, Filistin makamları, bu kişinin işkence sonucu yaşamını yitirdiğini ileri sürmüştü.

Filistin Esir Bakanlığı verilerine göre, İsrail'deki 17 hapishanede ve kampta 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.