Piramit Haber

Prodüktör de aktör de Demirel

Manşet

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 28 Şubat süreciyle ilgili olarak dönemin milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan'ı dinledi.

TBMM

28 Şubat döneminde Refah Partisi Ankara milletvekili olan ve parti kapatılınca milletvekilliği düşürülen Hasan Hüseyin Ceylan, ''28 Şubat A'dan Z'ye Süleyman Demirel'in senaryosudur. Koordinatör de prodüktör de ana aktör de Demirel'dir'' dedi. 

Ceylan, o dönemde 38 davada yargılandığını belirterek, hapse giren tek milletvekili olduğunu söyledi.

RP'den istifa sürecini de anlatan Ceylan, bir generalin kendisiyle birlikte 3 kişinin ihracını istediğini, aksi halde partinin kapatılacağını ilettiğini iddia etti. Ceylan, Erbakan'ın, 17 Haziran 1997'de kendisini çağırdığını belirterek, ''Erbakan Hoca, hüngür hüngür ağlayarak, 'bu istifa fevkalade önemlidir' dedi. İstifa etmeyeceğimi söyledim. 'İhraç etmek bizim itikadımızda yasaktır, yarın ahirette hesabı sorulur, siz istifa edin' dedi. Yüreğim kan ağladı'' diye konuştu. 

Ceylan, 2002-2012 arasında milletvekili emekli maaşı almadığını, bunun hukuksuz olduğunu savunarak, 1 milyon liraya yakın miktarın ödenmesi başvurusu için 28 Şubat soruşturmasından tamamlanmasını beklediğini kaydetti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.