Piramit Haber

PKK Suriye'ye kararı ne olacak!

Manşet

Suriye'ye müdahale olması durumunda Remzi Kartal: Ne rejimden ne de uluslararası güçlerden tarafa olacağız açıklamasında bulundu...

 Eski SHP Milletvekili, Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal çözüm sürecinden kendilerinin karlı çıktığını, Suriye'ye müdahale durumunda taraf tutmayacaklarını bildirdi. Kartal, çözüm sürecinden kendilerinin karlı çıktığını iddia etti.
"KAZANAN KÜRTLER OLDU"
Remzi Kartal, Norveç Kürdistan Kültür Derneği'nin bulunacağı yeni mekanının açılışına katıldı. ANF'ye göre Kartal burada bir katılanların "AKP adım atmıyor, PKK kandırıldı mı?" sorusunu cevaplayan Kartal "Kürt Hareketi her türlü ihtimali hesaplayarak kararlar alır. O yüzden bu süreci başlatmadan önce de elbette ki AKP'nin kandırma, oyalama gibi planlarını hesaba kattı; ama biz her zaman barışı ve demokrasiyi çözümün dili olarak kullanmak isteriz. Bu süreçten kimin karlı çıktığına şöyle bir baktığımızda, gerek Önder Apo'nun Nevruz açıklamasıyla gerek gerillanın barış yürüyüşüyle dünyaya barıştan yana, demokratik çözüm yollarından yana olduğumuzu ispatladık. Bu anlamda kazanan Kürtler oldu AKP değil" dedi.

KÜRTLER SURİYE'YE MÜDAHALEDE TARAFSIZ KALACAK

Suriye'ye olası bir dış müdahale durumunda Kürtlerin hangi tarafta olacağı sorusuna ise Kartal, Kürtlerin ne rejimden ne de Uluslararası güçlerden yana olacağını söyledi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.