Piramit Haber

Pınar Selek davasında karar

Manşet

Mahkeme Selek için müebbet hapis cezası verdi...

 Mısır Çarşısı davasında karar. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Pınar Selek için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.
Mısır Çarşısı'nda 9 Temmuz 1998'de meydana gelen 7 kişinin ölümü, 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili davada daha önce 3 kez delil yetersizliğinden beraat eden Sosyolog Pınar Selek, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararı doğrultusunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin beraat kararına 'bomba olduğuna dair delil yok' diyerek gerekçe göstermişti.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU
Yargıtay ise sanıklardan Abdülmecit Öztürk'ün 'bombayı birlikte hazırladık' ifadesine dayanarak, "örgüt üyeliği ve eylem" nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istemişti. Mahkeme kararını açıklarken daha önce verdikleri beraat kararlarını hatırlatarak, Yargıtay'ın tüm süreci bildiği için beraat kararında artık direnmediğini bildirdi.

"KARARDAN DÖNÜLEBİLİR"
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu Maşallah Yağan getirildi. Sosyolog Pınar Selek duruşmaya gelmedi. Selek'i aralarında babası Alp Selek ve kardeşi Seyda Selek'in de bulunduğu yaklaşık 100 avukat savundu. Yurt dışından gelen heyetlerin de izlediği duruşmada Selek'in avukatları söz aldı. Avukatlar Bahri Belen ve Akın Atalay, mahkemenin 22 Kasım 2012'deki duruşmada beraat kararına direnmektan vazgeçilmesini eleştirdi. Direnme kararından vazgeçilmesinin hukuken kabul edilemeyeceğini ifade eden avukat Atalay, "Direnme kararından vazgeçen hakimler kanunu farklı yorumlamış olabilir. Direnme ara karardır ve bu ara karardan dönülebilir yorumunu yapmışlar. Ancak bu yorum doğru ve hukuki bir yorum değil" diye konuştu.

ARAMA KARARI
Avukatların "direnmeden vazgeçilmesi" kararından dönülmesi talebini değerlendirmek için mahkeme 1 saat ara verdi. Verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, Pınar Selek'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Ceza alan Selek hakkında kararı da çıkartıldı.
HaberTürk Gazetesi
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.