Piramit Haber

"Pes" dedirten savunma

Manşet

Eski karısını 7 yerinden bıçaklayan koca eksikmiş gibi bir de mahkemede yaptığını savundu...

 İZMİR'de, adliyede sekreter olarak çalışan bir çocuk annesi eski eşi 32 yaşındaki Seval A.'yı, başkasıyla evleneceğini söyleyince, 7 bıçak darbesiyle yaralayan 41 yaşındaki Seyfettin K., ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim önüne çıktı. Seyfettin K., "Eşim başkasıyla evlenecekti. Kızıma da bu kişiye 'Baba' dedirteceğini söyledi. Bunları duyunca delirdim. Bıçağı alıp sapladım" dedi.Olay, geçen yıl 10 Mart'ta Bayraklı Adalet Mahallesi'nde meydana geldi. İzmir Adliyesi'nde sekreter olarak çalışan Seval Aktaş, 4 yıl önce Seyfettin K.'dan boşandı. Seval A., velayetini aldığı 8 yaşındaki kızı Z.K. ile yaşamaya başladı. Boşanan Aktaş ve eski eşi Seyfettin K., kızları Z.K.'nin okul müsameresine birlikte katıldı. Müsamere dönüşü Seyfettin K., eski eşi Aktaş'ın evine gidip haftasonu kendisinde kalacak kızının akülü arabasını almak istedi. Aktaş'ın Bayraklı'daki evine birlikte giden çift, bir süre sonra tartışmaya başladı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce sinrlenen Seyfettin K., eski eşi Aktaş'ı vücudunun 7 yerinden bıçakladı. Aktaş hastaneye kaldırılırken, yanına aldığı kızıyla kaçan ve akrabalarını arayarak intihar edeceğini söyleyen Seyfettin K., polisin takibi sonunda yakalanıp, tutuklandı.
17 AVUKAT SAVUNDU
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Tuğrul Yalçınkaya, sanık Seyfettin K., hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu ;hapis cezası istemiyle yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu yargılanan Seyfettin K., üç avukatı ve Seval Aktaş'ı savunan 16'sı kadın 17 avukatı ile tanıklar katıldı.
KIZIM BAŞKASINA BABA DİYECEK
Seyfettin K., eşinin olay günü başkasıyla evleneceğini, kızına da bu kişiye 'Baba' dedirteceğini söyleyince deliye döndüğünü söylerek şöyle devam etti:"Eşim ile 2003 yılında evlenip, 2011 yılında boşandık. Olay günü bana bir başkasıyla evlenmek istediğini söyledi. Ben tek şartla evlenmesine izin vereceğimi söyledim. Kızımın velayetinin bana verilmesini istedim. Bana hakaretler etmeye başladı. Kızımın velayetini vermeyeceğini, bu şekilde evleneceğini, hatta bu kişiye kızıma baba dedirtip, soyadını da değiştirteceğini söyledi. Bu sözünü duyunca, kendimden geçtim. Koridorda, tartışırken odada bir bıçak görüp aldım. Koluna salladığım bıçak kırıldı. Mutfaktan başka bir bıçak alıp, vurmaya devam ettim. Kaç kez vurdum hatırlamıyorum."
YENİ RAPOR ALINSIN
Sanık avukatları olayın aile içi kavga sonucu meydana gelen yaralama olduğunu belirtti. Avukatlar, "Olaya müşteki kendisi sebebiyet vermiştir. Adli Tıp'tan yeni rapor alınsın. Müvekkilimiz eylemi kendi sonlandırmıştır. Aralarında öldürmeyi gerektiren bir husumet yoktur, olay aniden meydana gelmiştir. Kendisi uzun süredir tutukludur. Tahliyesini talep ediyoruz" dedi.



Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.