Piramit Haber

Pegasus'tan bu kadarına da pes!

Manşet

Her şeyi paralı yapan şirketin yeni yöntemi şöyle: Klimalar açılıyor. Yolcular üşüyor. Battaniye ya da şal isteyenden para alınıyor.

 'Uçmayı kolaylaştıran havayolu şirketi' sloganı ile hizmet veren Pegasus Havayolları'nın bazı uygulamaları 'pes artık' dedirten cinsten. Pegasus uçaklarında adeta para konuşuyor. Takvim gazetesinin haberine göre paralı ikram uygulaması ile uçaklarda yeme-içmeden ücret alan Pegasus Havayolları'nda artık şal da paralı.
BELEŞE UYKU YOK! 
Fakat şal ihtiyacı için gerekli ortam da sağlanıyor. İddialara göre; uçuşlarda klimalar sonuna kadar açılıyor. Soğuk havadan üşüyen yolcular bir battaniye ya da şal isteyince de para devreye giriyor. "Var ama satıyoruz" cevabıyla karşılaşan yolcular ikilemde kalıyor. Ya üşüyüp hasta olacak, ya da istenilen parayı ödeyecek. Sosyal medyada gündem olan şal parasının yanında, Pegasus'ta uyku da ücretli. Suyu 3 liraya satan Pegasus'un mönüsünde yer alan uyku seti dikkat çekiyor. Uyku gözlüğü, battaniye ve şişme yastıktan oluşan uyku seti için yolculardan 15 lira isteniyor. Pegasus uçaklarında ikramın paralı olması, sık sık 'kabin personeli satış elemanına dönüştü' yorumlarına da neden oluyor. Kabin personeli, yolculara yiyecek, içecek satışı yapıyor. Para alıp, üstünü veriyor. Kredi kartı da geçerli.

ALİ BEY İŞİNİ BİLİYOR!
Sabancı ailesinin üçüncü kuşak girişimcilerinden 1969 doğumlu Ali Sabancı, 2004 yılında ana holdingden hisselerini alıp ayrılınca, babası Şevket Sabancı ve ablası Emine Sabancı ile kurdukları Esas Holding'e katıldı. Daha sonra Pegasus Havayolları projesiyle dikkat çekti. 2005 yılında satın aldığı şirket ile ucuz bilet sistemi üzerine kurulu projeyi uygulamaya başladı. Fakat bilet dışındaki tüm hizmetler ve ikramlar da paralı yapılıp kazanç artırıldı. Hatta uçak içi satışlarda fatura vermediği için kayıtdışı satış eleştirileri yapıldı. Sistemden vazgeçmeyen Ali Sabancı, şirketi Nisan ayında halka arz ederek borsaya kote hale getirdi.

SOSYAL MEDYAYA KONU OLDU!
Uçak buz gibi. Şal istedim, 'Var ama parayla' dediler.
Bravo Pegasus. Yolculara hem misafir diyorlar hem de misafirden su parası istiyorlar. 
Pegasus'la uçarken cüzdanınız dolu olsun. 
Bu kadar parayı nereye götüreceksiniz?

SU BİLE 3 LiRA

Pegasus'un internet sitesinde yer alan yurt içi mönüsünde yok yok... İşte bazı fiyatlar: Kahvaltı+çay/kahve 15 lira Çocuk mönüsü 13 lira Tavuklu sandviç 10 lira Peynirli sandviç 8 lira Su (33 cl.) 3 lira Soda (33 cl) 4 lira Çay 5 lira Cips (40 gram) 7 lira Uyku seti 15 lira Peluş ayıcık 10 lira Maket uçak 34 lira

Yorumlar (4)

Sadece Ben 11 Yıl Önce

ya arkadaş iftiranın bu kadarı da fazla.!.çalışanı olarak söylüyorum misafirlerimiz soğuk dediğinde hemen kokpite haber veririz onlarda kabin ısısını makul seviyeye ayarlarlar.herkesi memnun etmek mümkün mü?ayrıca evet her şey ücret karşılığı fakat kimseye zorla satmıyoruz!ve bunu yazan mönü fiyatlarını tekrar gözden geçirsin bi zahmet ;)

Ruhsar Karaoğlu Uçar 11 Yıl Önce

pegasus'la i̇stanbul aktarmalı almanya' ya gittim ve bavulum gelmedi,istanbul ' da kalmış,bir sonraki uçak c.tesi günü kalkacağı için bavulum ancak pazar günü bana ulaştı.zorunlu kullanmam gereken ilaçlarım vardı ( anti epileptik ) raporlarım yanımda olduğu için 200 euro. vererek almak zorunda kaldım,durumu pegasus ' a bildirdiğimde ''ilaç taşımacılığının yasak olduğunu , kullandığınız ilaçları da götüremeyeceğimi ' söyledi ve güldüler,bunun dışında yanıt vermedi ve ilgilenmediler,sadece tamamen kaybolan bavullar için yapmam gereken prosedürlerle ilgili mail gönderdiler..

kıbrıslıı 11 Yıl Önce

yemın etmedım ama bı daha pegasusa bınmem

Ahmet 11 Yıl Önce

calisaniymiss... ulan adam kalp krizi gecirirken bile su verseniz parasini istiyorsunuz.. yalan mi? thy the best kim ne derse desin

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.