Piramit Haber

Pazara kadar değil mezara kadar

Manşet

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki anayasa değişikliği oylamasına ilişkin, "Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız. Pazara kadar değil" dedi.

ANKARA 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa düzenlemesiyle ilgili, ''Bu tabii üzücü bir tablodur ve ben bunun fitneye, nifaka, şuna buna vesile olmasını istemem. Ama siyaseti biz böyle anlamıyoruz. Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız. Pazara kadar değil'' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:
-Gerek Sayın Bahçeli'nin gerekse şahsımın ortaya koymuş irademiz mevcut. Altına imzalarımızı attık ve görünen o ki her iki siyasi parti de attıklara imzalara sahip çıkmamıştır. Eğer herkes attığı imzasına sahip çıkmış olsaydı netice böyle olmayacaktı. 
-Sayın Cumhurbaşkanımızın kararından sonra oluşan yeni duruma yönelik istişarelerimizi tamamladık ve bugün itibarıyla ilgili arkadaşlarım gidip Anamuhalefet partisi ve MHP'yle gidip görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmeleri yaptıktan sonra Parlamento'da bunun adımları atılacaktır. Referandum konusunu düşünmüyoruz."

Sen bu işlerden anlamazsın
-Türkiye'nin modern bir ülke olması lazım. Modernlik lafla olmuyor ey Kılıçdaroğlu. Sen bu işlerden anlamazsın. Bunlar senin işin değil. Bunun için çarığı giyeceksin, çalışacaksın. Biz o araziden geliyoruz. Biz o Bağcılar'ın, Güngören'in ta 90'lı yıllarda sokaklarında, sokak aralarında o çamurlarda çizmeleri giydik, oralarda seçim kampanyaları yaptık. Oralarda seçim kazandık ve ondan sonra o Bağcılar'ı Esenler'i, o Güngören'i bu hale getirdik.

Bu nasıl bir anlayıştır
-Parlamento'nun içindeki bir parti Türkiye Cumhuriyeti'nin muhatabı olarak KCK'yı gösterir mi, bölücü terör örgütünü gösterir mi? Bu nasıl bir anlayıştır. Biz boşuna 'ya Parlamento ya Kandil' demiyoruz. Bu ifadeleri bunlardan kaç kez dinledik, bunun için diyoruz.

Terör örgütleri cehaletten beslenirler

Başbakan Erdoğan, bu yıl terör örgütünün eğitim kurumlarına yönelik saldırılarının sayısının 110'a yaklaştığını belirterek, ''Terör örgütleri cehaletten beslenirler, istismar edecekleri bir ortam isterler. Cehaletin ortadan kalktığı bir ortamda terör örgütü varlık sebebini kaybedeceğini biliyor. Bunun için okula, öğretmene, öğrenciye düşmanlar, bunun için eğitim kurumlarına saldırıyorlar'' dedi.

Barbarlığın en bariz özelliğinin eğitime ve eğitim kurumlarına düşmanlık olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Bu bakımdan terör örgütü çağımızın en barbar, en ilkel, en insanlık düşmanı yapısıdır. Üstelik bu barbarlığı güya haklarını savunduğu insanlara karşı uyguluyorlar.''
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.