Piramit Haber

Patriotlar Almanya'dan yola çıkıyor

Manşet

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği 2 patriot hava savunma sistemi, Almanya'nın Lübeck kentine bağlı Travemünde Limanı'ndan bu akşam yola çıkacak.


LÜBECK

Alman Silahlı Kuvvetleri, bugün yükleme yapılan Danimarka bandıralı gemiyi basın mensuplarına gezdirdi. TSİ ile 08.30'da başlayan yükleme yine TSİ saat 19.00'a kadar sürecek. Gemi, TSİ 19.30'da İskenderun'a doğru hareket edecek. Geminin 21 Ocak'ta İskenderun limanına ulaşması bekleniyor. 

Mayıs ayında Patriot Füze Batarya Komutanlığı'nı devralacak Yarbay Stefan Klentz, 197,50 metre uzunluğunda 26 metre yüksekliğindeki ''Suecia Seaways'' adlı gemiye 303 araç ve 130'un üzerinde konteynerin yükleneceğini, füzelerin ise Almanya'nın başka bir limanından yüklendikten sonra İskenderun'a doğru yoluna devam edeceğini belirtti.

Klentz, Türkiye'de 400 Alman askerinin görev yapmasının planlandığını ancak 350 askerin görev yapacağını belirterek, bunların 164'ünün füze bataryalarında görevli askerler olduğunu kaydetti. Alman Yarbay, Türkiye'de görevlendirilecek askerlerin bir kısmının perşembe diğerlerinin de 20 Ocak'ta Türkiye'ye havayoluyla gideceklerini açıkladı.

Klenzt, mayısta değişimi yapılacak füze bataryalarındaki görevli askerlerin komutasının kendisinin devralacağını vurguladı. Yarbay Klentz, Federal Meclis'in (Bundestag) görev süresinin 1 yıl ile sınırladırdığını, görev süresinin uzaması konusunun meclisi ilgilendiren bir konu olduğuna dikkati çekti. Klentz, Türkiye'nin talebi çerçevesinde füzelerin konuşlandırılacak yerlerin tespitinin yapıldığını ve bu çerçevede kendilerinin Kahramanmaraş'a füzeleri konuşlandıracaklarını kaydetti.

Klentz, hava savunma sisteminin muhtemel tehlike anında Türkiye toprakları üzerinde devreye gireceğini bildirdi. Türkiye'de görev yapacak 30 Hollanda ve 20 Alman askeri de bugün Hollanda'nın Eindhoven kentinden yola çıkacak.

Patriotlar şubat başında göreve hazır duruma getirilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.