Piramit Haber

Parlak bir geleceğe umutla bakıyoruz

Manşet

Arınç, amaçlarının Atatürk'ün eserlerine ve aziz hatırasına sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak ''Elde ettiğimiz kazanımlarla, parlak bir geleceğe umutla bakıyoruz'' dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca Milli Kütüphane'de düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'ndeki konuşmasında, vefatının 74. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, minnet ve şükran duygularıyla andığını belirtti.

Bu yıl, 89. kuruluş yıl dönümünü kutlanan Cumhuriyetin, Atatürk'ün bu millete armağan ettiği en büyük eseri olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:
''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce sistemi, idealleri ve ortaya koyduğu ilkeler, ayrıştırıcı bağnaz bir ideolojik çerçeve içerisine hapsedilmediği sürece, bugün de ülkemizin ve milletimizin karşı karşıya kaldığı sorunların halledilmesinde bizlere ciddi anlamda yol gösterici olacaktır. İlkelerinin belirlediği reçeteye bakarsak, Gazi Mustafa Kemal'in asıl hareket noktasının birey olduğunu görürüz. İnsana yapılan yatırım geleceği garanti eder. Dünyayı takip edebilen, olayları doğru okuyan, çağın modern teknikleriyle yetişen, milli ve manevi değerlerimize bağlı nesiller, ancak geleceğimizin teminatı olabilirler.''

Bütün amaçlarının Atatürk'ün eserlerine ve aziz hatırasına sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Arınç, ''Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalmasının, azmi ve gayreti içindeyiz. Son yıllarda ülkemizdeki değişim ve dönüşümün amacı da budur. Cumhuriyetimizin değerleri aynı zamanda milletimizin değerleridir. Elde ettiğimiz kazanımlarla, devlet ve millet olarak parlak bir geleceğe umutla bakıyoruz. Ülkemizin milletler topluluğu içinde kazanmış olduğu itibar ve onurlu yer, bu kazanımların açık göstergesidir. Türkiye'miz, her geçen gün geçmişinden ve değerlerinden aldığı güç ile umut dolu geleceğine emin adımlarla yürümektedir'' diye konuştu.

Türkiye'nin bilimde, sanatta, siyasette, kültür ve ekonomide elde ettiği ve edeceği büyük başarılarla Atatürk'ün hayal ettiği ve gösterdiği hedeflere ulaşacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti:
''Kurumlarımız ve bir bütün halinde devletimiz yürütmekte oldukları hizmet ve faaliyetleri bu doğrultuda artırıp geliştirerek sürdürmektedir ve bundan sonra da sürdürecektir. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, vefatının 74. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve şükran ve minnetle anıyor; milli mücadelemizin bütün kahramanlarına, şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.