Piramit Haber

Oturup düşünmemiz lazım

Manşet

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin sözleriyle ilgili "Bir ülkenin sorunları bir başka ülkenin büyükelçisi tarafından dile getiriliyorsa oturup düşünmemiz lazım" dedi...


ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devam eden il başkanları toplantısında verilen arada, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin süren bazı davalara ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
''Bu soruyu önce ülkeyi yöneten sayın Başbakana sorun. Ülkeyi hangi hale getirdiğini, neye dönüştürdüğünü herhalde kavramıştır. Bir ülkenin sorunları, bir başka ülkenin büyükelçisi tarafından dile getiriliyorsa oturup konuşmamız, düşünmemiz lazım. 'Biz bu ülkeyi iyi yönetemiyoruz' anlamı çıkıyor orada. O nedenle acaba sayın Başbakan bu konuda ne düşünüyor önce bunu bizim bilmemiz gerekiyor'' 

Yargıtay ve Danıştay'ın kaldırılması önerisi

"İktidar partisinin Danıştay ve Yargıtay'ın kaldırılmasıyla ilgili köklü değişiklikler önerdiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Sayın Cemil Çiçek'in bir açıklaması vardı 'Oraya sunulan teklifler siyasi partileri bağlamıyor' diye. Bağlayıp, bağlamadığı konusunda AKP'nin verdiği tekliflerin, siyasi partiyi yani AKP'yi bağlayıp bağlamadığı konusunda sayın Başbakanın açıklama yapmasını bekliyorum. O değişik önerilerinin arkasında mı değil mi? Onu bir görmemiz gerekir'' diye konuştu.

Belediye başkanlarına seslendi

Kemal Kılıçdaroğlu, 2 gün sürecek ''CHP Belediye Başkanları Toplantısı''nda da bir konuşma yaptı.

Her siyasi partinin amacının seçimleri kazanmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Başarının yolu çalışmaktan geçiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, ama bunları gidermek için çabalıyoruz. Çok çalışacağız'' dedi.

''Biz bu ülkede kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediyeler olarak tarihe not düşmüşüz'' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Belediye başkanlarımız bütün baskılara rağmen çok daha iyi, çok daha yürekli çalışacaklar. Açıkça söylüyorum. CHP'li bütün belediye başkanlarından onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Belediye başkanlarımız bir kent kültürü oluşturuyor. Onlar kent kültürü nedir farkında bile değil, dayatma kültürünü kent kültürü diye hayata geçirmek istiyorlar. Nerede bir CHP'li belediye varsa, orada katılımcı demokrasi vardır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.