Piramit Haber

Otobüslerle ilgili çok önemli karar!

Manşet

Başkan Topbaş açıkladı: Otobüsler artık...

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Suriçi Grubu Derneği’nin Barcelo Eresin Topkapı Otel’de düzenlediği konferansa katıldı ve oldukça önemli açıklamalar yaptı. İBB’nin hazırladığı yeni projeleri anlatan Başkan Topbaş, engellilere de müjde verdi. Engelli projesiyle otobüsün durağa yaklaşmadan önce, duraktaki engelli vatandaşı sinyal aracılığıyla algılayacağını açıkladı.

ZAMAN AYARLAMASI
Topbaş, bu yeni yazılım hakkında şu bilgileri verdi: “Bilişim teknolojisini en iyi kullanan belediyenin başındayız dünyada. Yeni yaptığımız bir yazılımla bir duraktaki engelliyi veya dezavantajlı bir kişiyi otobüs, 100 metre kala hissedebilecek. ‘Durakta bir engelli var’ diyecek ve otobüs ona göre durağa yaklaşacak. Hatta kavşakları toplu taşıma araçlarına göre, yaklaşan aracı okuyup faz değişimi yapacak yani yeşil yakıp bekletmeyecek. Bir vatandaş kavşağa geldiğinde hiç kimsenin olmadığı geç saatte bile kırmızının yeşile dönmesini beklemeyecek. Her yönden gelen araç okunacak. Zaman ayarlaması yapıp yollar ona göre açılacak.” 

TELEFERİK PROJESİ

Topbaş, sadece engelli projesinden değil, diğer çalışmalardan da bahsetti: “Haliç metro köprüsünü önümüzdeki yılın başında devreye sokacağız. Marmaray da bu yılın sonunda devreye girecek. Metrobüs hattında da yeni düzenlemelerimiz olacak. Deniz ulaşımında da çalışmalarımız olacak. Metro çalışmalarımız da devam ediyor. İstanbul’un altını demir ağlarla örüyoruz.” Topbaş, Mecidiyeköy ve Çamlıca arasına yapılması planlanan teleferik projesiyle ilgili de şunları söyledi: “Bir teleferik çalışmamız da var. hem turistik hem de ulaşım amaçlı yapacağız. Ali Sami Yen arazisinin 3’te 1’ini plan gereği belediyeye aldık. Teleferiğin bir ayağı bu noktada olacak. Altunizade ayağının bir ucu Küçük Çamlıca’ya, bir ucu da Büyük Çamlıca’ya çıkacak. 6 bin kişi/saat kapasiteli olacak.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.