Piramit Haber

Operasyonu o ihbar mı başlattı?

Manşet

Türkiye'nin konuştuğu operasyonla ilgili çarpıcı iddia...

 Türkiye, günlerdir yolsuzluk operasyonunu konuşuyor. Operasyonun başlangıcına ilişkin çarpıcı bir iddia da Taraf gazetesinden geldi. Taraf'ın haberine göre Türkiye'den Ş.D. isimli bir taraf, Maliye'nin vergi kaçaklığı için koyduğu ödülü almak için konuyu resmi makamlara bildirdi.
 
İddiaya göre MASAK tarafından yürütülen altın kaçakçılığına yönelik inceleme Rusya’dan gelen talep üzerine başladı. Rus polisi, 14 Aralık 2011’de Rusya’nın Vnukovo Havalimanı’nda bir bavul içinde 14.5 ve 4 milyon dolar nakit yakaladı. Operasyon Türkiye ile Rusya arasında bir karapara trafiğini işaret edince Türk makamlarına bilgi verildi.

Olaya, Rusya Federal Gümrük Servisi el koydu. Yapılan incelemelerde, geçmişte “giysi” ticareti olarak yapılan bavul ticaretinin son yıllarda altın ve kara para ticaretine dönüştüğü saptandı. 

İncelemede Rusya’da yakalanan dört zanlının ayaklı borsacı olarak nitelendirildiği ve 37 seferde Türkiye-Rusya arasında toplam “40 milyon dolar” ile “10 milyon euro”yu taşıdıkları tespit edildi. Konu, Türk makamlarına şikâyet edildi. Konuyu araştırmaya başlayan MASAK, tespitlerini 2012’nin Ekim ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na bir rapor olarak sundu. Bu olaydan bir yıl sonra, Türkiye’den Ş.D isimli bir şahıs, Maliye’nin vergi kaçakçılığı için koyduğu ödülü alabilmek amacıyla konuyu resmi makamlara bildirdi. Ş.D resmi kurumlara belgeleriyle birlikte, halen hapiste olan işadamı Reza Zarrab’ın şirketleri ve bir takım bankaların isminin geçtiği dosya yolladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.