Piramit Haber

Onlara da izin hakkı

Manşet

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Erözgün, vekil ebe hemşirelerin de yıllık izin, mazeret izni ve doğum izninden yararlanabileceklerini bildirdi

 Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, vekil ebe hemşirelerin de yıllık izin, mazeret izni ve doğum izni gibi devlet memurlarına tanınan haklardan dava açarak yararlanabileceklerini bildirdi.
Tüm Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın açtığı dava sonucunda İdare Mahkemesi'nin, vekil ebe hemşirelerin de yıllık izin, mazeret izni ve doğum izni gibi devlet memurlarına tanınan haklardan yararlanması gerektiğine karar verdiği belirtildi.

Kayseri'de vekil ebe olarak görev yapan bir üyenin, yıllık, mazeret, hastalık, doğum izni ve aylıksız izin istemiyle idareye başvurduğunun anlatıldığı açıklamada, idarenin vekil ebe ve hemşirelerin izin hakları olmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddettiği ifade edildi.

İdarenin cevabı üzerine işlemin iptali için Kayseri 2. İdare Mahkemesi'ne dava açıldığı vurgulanan açıklamada, İdare Mahkemesi'nin, çalışanların dinlenme hakkının Anayasa'nın 5. maddesiyle teminat altına alındığını ve dinlenme sürelerinin kanunla düzenlendiğini belirttiği kararı aktarıldı.

Vekil ebe ve hemşire olarak atananların yasada belirtilen süre, rapor gibi koşulları taşımaları kaydıyla, yıllık, mazeret, hastalık ve aylıksız izin haklarından yararlandırılmaları gerektiğine hükmettiği kaydedildi.

Açıklamada, Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün de davaların bireyleri bağladığı için bu haklardan sadece dava açan personelin yararlanabileceği değerlendirmesi de yer aldı.

Bu hakka kavuşmak isteyen her vekil ebe veya hemşirenin aynı yolu izleyerek dava açması gerektiğini bildiren Erözgün, tüm vekil ebe ve hemşirelerin bu kararı yol gösterici bir karar olarak ele alıp hukuki süreci başlatmalarını istedi.


 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.