Piramit Haber

Öncelik "koruyucu aile" uygulaması

Manşet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğiyle haklarında acil korunma tedbiri alınması zorunlu görülen çocuklar, öncelikli olarak koruyucu aile yanına yerleştirilecek..

ANKARA

Korunmaya muhtaç çocukların, korunmalarını gerektiren süre içerisinde aile ortamında yetiştirilmesine yönelik koruyucu aile hizmetlerinden yararlanmasını amaçlayan ve Resmi Gazete'de yayımlanan ''Koruyucu Aile Yönetmeliği'ne göre, ''haklarında acil korunma veya bakım tedbiri alınması zorunlu görülen çocuklar öncelikli olarak koruyucu aile yanına yerleştirilecek.

4 yeni model tanımlandı

Yeni düzenlemeyle koruyucu aile olmak isteyenlere eğitim ve sertifika sistemi getiriliyor.
Yönetmelik, ''Akraba veya Yakın Çevre Koruyucu Aile Modeli'', ''Süreli Koruyucu Aile Modeli'', ''Geçici Koruyucu Aile Modeli'' ve ''Uzmanlaşmış Koruyucu Aile Modeli'' olmak üzere 4 koruyucu aile modeli öngörüyor.

Bir koruyucu aile yanına, tercihen aynı anda olmamak üzere en fazla üç çocuk yerleştirilebilecek. 

Çocuk çalıştırılamayacak

Koruyucu aileler, yanlarına yerleştirilen çocuğun her yönden sağlıklı gelişimi için gerekli koşulları sağlamak ve uygulamak, sağlığının korunmasını sağlamak, çocuğun eğitimi veya meslek sahibi olması için gerekli çabayı gösterecekler ve hiçbir surette çocuğu çalıştıramayacaklar. 

Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan koruyucu ailelere her çocuk için, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının aşağıda belirtilen yaş aralıklarına göre belirlenen oranları karşılığı tutarı, hiçbir kesinti yapılmaksızın aylık ve net olarak ödenecek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.