Piramit Haber

Önce sevindirdi sonra üzdü!

Manşet

İkinci haber üzdü

Not artışı beklentileri boş çıktı. Derecelendirme kuruluşu Moody's borsanın kapanmasına 2 saatten az bir zaman kala, Türkiye ile ilgili 28 Ocak'ta yapılacak telekonferansta beklenenin aksine ülke notunda bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi. 

NE KONUŞACAKLAR?
Derecelendirme kuruluşundan Bloomberg HT'ye konuşan bir yetkili, Türkiye'nin ülke notu üzerine değil şirket tahvilleri üzerine konuşacaklarını söyledi. Türkiye'ye yönelik bir not değişikliğinin söz konusu olmadığını, pazisyonlarının korunduğuna dikkat çeken yetkili, ülke notuna yönelik bakışlarını banka bono ihraçları sonrasında aktaracaklarını söyledi.
KARAR SONRASI BORSA DÜŞÜŞE GEÇTİ
Moody's seans arasında yaptığı açıklamada 28 Ocak tarihinde Türkiye ile ilgili bir telekonferans yapacağını bildirmesi not artışıyla ilgili beklentileri artımıştı. Söz konusu beklenti ile İMKB-100 Endeksi, ikinci seansa 729 puanlık yükselişle hızlı bir başlangıç yapmış sonrasında artan alımların desteği ile de 86.497 puana kadar çıkmıştı. 

Ancak ikinci seans sürerken Moody's'den 'not artışı yok' olarak algılanan ikinci açıklamanın hemen ardından borsa da düşüşe geçti. İMKB-100 Endeksi, Moody's haberinin hemen ardından 347 puan düşüşle 84.933 puana geriledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.