Piramit Haber

Ombudsmanlık için 25 başvuru

Manşet

Kamu baş denetçiliği için 25, kamu denetçiliği için de 783 kişi başvurdu.

TBMM - Meltem Yılmaz

Meclis, kasım ayında bir kamu başdenetçisi ve beş kamu denetçisini seçecek. 

Kamu başdenetçiliği aday adaylığı için 1'i kadın 25; kamu denetçiliği için ise 783 kişi başvuruda bulundu.

Kamu başdenetçiliği aday adaylığı için aralarında eski Adalet Bakanlarından Ahmet Kahraman, siyasetçi Lütfü Esengün'ün de bulunduğu 25 isim başvurdu. Başvuruda bulunan isimler şöyle:

İbrahim İmamoğlu, Mehmet Nihat Ömeroğlu, Hamza Duygun, Mehmet Selim Kaya, Lütfü Esengün, Ali Riza Elihoş,Recep Sanal, Serdar Borhan, Mükremin Karakoç, Müslim Çakar, Halime Nuray Turcan, Servet Armağan, Ömer Türk,Yaşar Kırtan, Behiç Ahmet Okay, Yavuz Erkmen, Cemil Aşıkkutlu, Mehmet Yücel, Adem Zanbak, Ahmet Kahraman, Savaş Aydın, Mustafa Alkan, Fazıl Kerim Anadolu, Durmuş Yılmaz ve Osman Yetgin.

Başdenetçi seçiminde süreç

Başvuru evrakları eksiksiz olan başdenetçi ve denetçi aday adaylarının listesi, başvuru dilekçeleri ve ekleriyle birlikte Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon Başkanlığı'na gönderildi. 

Karma Komisyon, başdenetçilik için başvuruda bulunan aday adayları arasından 3 adayı kanun uyarınca, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren 15 gün içinde, en geç 14 Kasım Çarşamba gününe kadar belirleyerek Genel Kurula sunulmak üzere TBMM Başkanlığı'na bildirecek.

TBMM Genel Kurulu, adayların Karma Komisyonca TBMM Başkanlığı'na bildirildiği tarihten itibaren 15 gün içinde, en geç 29 Kasım Perşembe günü başdenetçi seçimine başlayacak. Başdenetçi gizli oyla seçilecek. Başdenetçi, üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile seçilecek.

Denetçilerin seçimini ise karma komisyon yapacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.