Piramit Haber

Ölü sayısı yine yükseldi!

Manşet

Saat 08.00 itibarıyla acı haber geldi, yeni cenazelere ulaşıldı. Faciada ölü sayısı 282'ye yükseldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa’nın Soma ilçesindeki madende hayatını kaybeden işçilerin sayısının 282’ye yükseldiğini bildirdi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte kameraların karşısına geçen Bakan Yıldız, ”Saat 08.00 itibariyle 282 madenci hayatını kaybetti. Akşama kadar ailelerine teslim etmeye çalışacağız. Madende ulaşmaya çalıştığımız iki nokta var, çalışmalar sürüyor. Kurtarma çalışmalarına ara verilmedi.
Yeni kurtarma ekipleri arama çalışmalarına katılmak istiyor. Ancak burada 500 kişiden oluşan bir ekip var ve bu sayı yeterli” açıklamasını yaptı. Yıldız, Soma'daki madenden son 12 saatte canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını, faciada yaşamını yitirenlerden 217'sinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini söyledi.

HASTANELERDE 27 KİŞİ VAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Soma'daki maden faciasının ardından şu anda hastanelerde 27 yatan hasta bulunduğunu, durumu iyi olanların taburcu edilebileceğini belirtti


GECE TAHLİYE İÇİN ARA VERİLDİ

Maden içerisindeki gaz tahliye etmek için gece saatlerinde durdurulan arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Madenci yakınlarının kazanın meydana geldiği bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

Ayrıntılar geliyor..
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.