Piramit Haber

Okmeydanı'nda neler oluyor?

Manşet

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda başından vurulan Uğur Kurt'u öldüren merminin çıktığı tabancayı bulmak için görevli olan 20 polisin silahına el konuldu.

Öte yandan Kurt’un vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. Cemevinde toplanan vatandaşlar ise savcının delil toplamak üzere olay yerine gelmemesine tepki gösterdi.
Uğur Kurt'un ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı 26 saat sonra incelemek için olay yerine geldi. Savcı beraberindekilerle birlikte inceleme yapmak için cem evine gittiği sırada yanında bulunan cinayet şube amirine saldırıldı. Üstündeki elbiseler yırtılan amir bir tv kanalının canlı yayın aracının içine saklanarak kurtulabildi.

Ajanslar
Savcı Hasan Yılmaz, Okmeydanı’nda dün yaşanan olaylar sırasında Uğur Kurt'un başından vurularak hayatını kaybettiği Cemevi'ne geldi. 

Bu arada DHA'nın haberine göre cemevi içinde ve çevresinde toplanan vatandaşlar savcıyı protesto etti. Savcının korumalarından biri vatandaşlarla tartışmaya girdi.

Korumaya tepki artınca sanatçı Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu bir grup, korumayı bölgede bulunan bir televizyonun canlı yayın aracına bindirip olay yerinden uzaklaştırdı.

Uğur Kurt'un vurulduğu avluya gelen savcıya, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün eşlik etti. Aygün, savcıya yönelik tepkileri engelledi. Uğur Kurt'un Okmeydanı Cemevi morgunda tutulan cenazesini inceleyen savcı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmaları sürdürüyor 


20 POLİSİN SİLAHINA EL KONULDU
Öte yandan Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesiyle ilgili adli soruşturma başlatıldığı, olayın gerçekleştiği sokakta bulunan polislerin tabancalarına el konularak balistik incelemeye gönderildiği bildirildi.

YARIN MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK
Uğur Kurt’un cenazesi, yarın memleketi Sivas’ın Hafik İlçesi’ne bağlı Üzeyir Köyü’nde toprağa verilecek.

Okmeydanı’nda dün çıkan olaylar sırasında köylüsü bir kadının cemevindeki cenazesine katılan Uğur Kurt, boynuna isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığıldı.

Hastaneye kaldırılan Kurt, tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Uğur Kurt’un acı haberi memleketi Sivas’ın Hafik İlçesi’ne bağlı Üzeyir Köyü’nde de büyük üzüntüye neden oldu. İstanbul’da yaşayan ancak yaz tatillerini geçirmek üzere köye gelen babası Kemal ve annesi Güllünaz Kurt ile yakınları acı haberin duyulmasından hemen sonra İstanbul’a gitti.

AİLENİN TEK OĞLU

Güllünaz- Kemal Kurt çiftinin 4 çocuğundan 3’üncüsü ve tek erkek çocukları olan Uğur Kurt’un, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak görev yaptığı öğrenildi. Kurt’un yaz aylarında köyünü ziyarete geldiği öğrenildi.

Köylüler Kurt’un en son geçen yaz ayında köye gelerek yaklaşık 15 gün burada kaldığını söyledi. Kurt’un İstanbul’da tanıştığı ve Sivas’taki kendi köyünün hemen yakınındaki Karlı Köyü’nden Narin Kurt ile 3 yıl önce evlendiği ve 2 yaşında Ali Kemal isimli bir çocukları bulunduğu belirlendi. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.