Piramit Haber

Ödüllü oyuncu hurdacılığa geri döndü

Manşet

63. Berlin Film Festivali'nde "Epizoda u Zivotu Beraca Zeljeza" filmiyle "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan Nazif Muyiç, eski işi demir hurdacılığı yapmaya başladı.


POLYİCE - Zlatan Kapiç 

Bosnalı Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'in, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 63. Berlin Film Festivali'nin yarışma bölümünde gösterilen "Epizoda u Zivotu Beraca Zeljeza" (Demir toplayıcısının hayatından bir kesit) adlı filmde başrol oynayan ve "en iyi erkek oyuncu" ödülünü kazanan Nazif Muyiç, yeniden eski işi demir hurdacılığı yapmaya başladı.

63. Berlin Film Festivali'nde Wong Kar Wai'nin jüri başkanlığını yaptığı festivalde, büyük jüri ödülü kazanan Bosnalı Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanoviç'in filminde rol alan ve "en iyi erkek oyuncu" ödülü kazanarak büyük sürpriz yapan Nazif Muyiç, ilginç hayat hikayesiyle dikkati çekiyor.

Etrafında demir parçaları, eski otomobil, makine parçaları ve aletlerin bulunduğu gecekonduda yaşayan Muyiç'in ailesinin evi, kendisini tebrik etmek için gelen komşularıyla dolup taşıyor.

Berlin'deki ödül töreninde isminin okunduğu sırada, "Gümüş ayı" ödülü kazandığına inanamadığını ifade eden 43 yaşındaki Muyiç, "Ödül töreninde bayılacaktım. Ben bir oyuncu değilim. Bana böyle bir ödül verilmesine bu yüzden şaşırdım. Titreyen bacaklarımın üzerinde sahneye kadar yürüdüğüm sırada sadece bayılmamak için kendimle mücadele ettim" diye konuştu.

Ödül töreni sırasında güzel hatıralar yaşadığını, "alkış seslerinin dinmesi ve ışıkların sönmesi" ile "acı hayatına" yeniden döndüğünü anlatan Muyiç, "Ünlü biri olarak yattım ve yeniden hurdacı olarak uyandım" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.