Piramit Haber

ODTÜ’de ağaç direnişi devam ediyor!

Manşet

ODTÜ dün akşam yine hareketli saatler geçirdi! ODTÜ Ormanı’nda yol çalışmasına karşı direnişe destek veren CHP’li Aygün ve Nazlıaka iş makinelerinin önüne geçti ve ağaç kesimini durdurdu. Üniversiteye şafak baskını yapan polisler, ağaç nöbeti tutan 14 kişiyi gözaltına aldı

 ODTÜ Ormanı’ndan yol geçirilmesi ağaçları sökmeye gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri karşısında eylemcileri buldu. Çevik kuvvet ekipleri ağaç sökümüne direnen gruplara biber gazıyla müdahale etti, olayların çıkması üzerine CHP’li melletvekilleri Hüseyin Aygün ve Aylin Nazlıaka, dozerin önüne geçerek söküm çalışmasını durdurdu.
Ankara’da polis, dün, ODTÜ ormanında ağaç nöbeti tutanlara şafak baskını yaptı. Sabah saat 06.45’de Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA’larla ODTÜ’nun A4 kapısı önünde bekleyen gruba müdahale eden polis 6’sı öğrenci 14 kişiyi gözaltına aldı. Öğlen saatlerinde ODTÜ öğrencileri ve 100. Yıl Mahallesi sakinleri baskını protesto etmek için üniversiteye geldi.
Ağaçlar sökülürken ağladılar
Bu sırada belediyeye ait yelekler giymiş kişiler öğrencilerin karşısında barikat kurdu; eylemciler “Polisin görevini belediye ekipleri mi yapıyor” diye tepki gösterdi. Yelekli gruptakilerin eylemcileri “Akşama görüşürüz” diye tehdit ettiği öne sürüldü.
Eylemciler Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait dozerlerin ağaçları sökmesini engellemek için ağaçlara sarılınca polis biber gazıyla müdahale etti. Bu arada ağaç sökme makinesiyle, toplam 8 ağaç köklerinden sökerek götürdü; bazı eylemciler ağaçlar sökülürken ağladı.

‘Gitmiyorum, bu gece buradayım’
Eylemcilere destek olmak isteyen CHP’li milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka ve İlhan Cihaner, kampusa ağaçlar sökülürken geldi. CHP’li Aygün, ağaçlara doğru hareket eden bir dozer önüne geçti ve dozerin ilerlemesini durdurdu. CHP’li Nazlıaka da Aygün gibi dozerin önüne geçerek, iki kolunu yana açarak dozerin ilerlemesini engelledi. CHP’lilerin bu hareketi BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Gezi Parkı’ndaki ağaçları söken dozerin önüne geçmesini hatırlattı.
Eylemciler milletvekillerine, “Siz giderseniz ağaçları katletmeye devam edecekler gitmeyin burada bizimle kalın” dedi. Aygün, “Bir iki saat burada kalıp gitmek samimiyetsizlik olur. Gece buradayım” cevabı verdi.
CHP’li Nazlıaka ise üzerinde büyükşehir belediyesine ait yelek bulunan iki kişiden belediyede çalıştıklarına ait kimlik kartlarını göstermesini istedi. Milletvekilleri ile bazı belediye çalışanları arasında da kısa süreli gerilim ve arbede yaşandı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan 14 kişilik polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Akşam da müdahale 

ODTÜ A4 Kapısı önünde toplanan öğrencilere, akşam saatlerinde Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik bir grup ile CHP Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Mahmut Tanal da destek verdi. Gruptan bazı kişiler polise taş atınca Çevik Kuvvet biber gazı ve plastik mermiyle müdahalede bulundu. Bu sırada ayağına polis tarafından atılan bir plastik mermi isabet ettiği öne sürülen foto muhabiri Rıza Özel hafif şekilde yaralandı. Özel, olay yerine gelen ambulansla tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.