Piramit Haber

Ödemeler kısa sürede başlayacak

Manşet

Türkiye Sigorta Birliği Hayat ve Emeklilik Komitesi Başkanı Uğurlu, devletin bireysel emeklilik hesaplarına yapacağı katkı ödemelerinin en kısa sürede başlamasının beklendiğini bildirdi.

İSTANBUL 

Türkiye Sigorta Birliği Hayat ve Emeklilik Komitesi Başkanı Mete Uğurlu, Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı ödemeleri için son aşamaya gelindiği belirtti.

Ödemeler hakkında basında yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yapan Uğurlu, ''Devlet katkısı ödemeleriyle ilgili çalışmalarda Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Emeklilik Gözetim Merkezi ve emeklilik şirketlerinin koordineli çalışmasıyla son aşamaya gelindi ve ödemelerin en kısa sürede başlaması bekleniyor'' bilgisini verdi.

Uğurlu, kapsamlı mevzuat düzenlemelerini takiben, sistemin tüm tarafları olarak, alt yapı hazırlıklarını ve devlet katkılarının değerlendirileceği fonların kuruluşunu tamamladıklarını ifade etti.

Ocak-Mart dönemini kapsayacak ilk ödemenin kısa bir süre içinde hesaplara geçmesinin beklendiğini bildiren Uğurlu, bunu takiben aylık ödemelerin düzenli ve sürekli şekilde yapılacağını kaydetti. Devletin 2013 yılı bütçesine bu amaçla 1,25 milyar lira ödenek koyduğunu ve gerekirse bu tutarın artırılabileceğinin de yetkililerce açıklandığını anımsatan Uğurlu, katılımcıların endişe etmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Uğurlu, bireysel emeklilik şirketlerinin altın fonu kuruluş ve kayda alma izinlerinin de SPK tarafından verildiğini hatırlatarak, şirketlerin altın fonlarını bu yılın ilk yarısı içinde katılımcılarına sunma aşamasına geleceklerini ifade etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.