Piramit Haber

Öcalanla ilgili bir bilinmeyen daha...

Manşet

İmralı'da bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'ın, televizyonu kendisinin aldığı ortaya çıktı.

 MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, televizyon yayını için gerekli cihazın, tutuklu ve hükümlünün bedelini ödemesi koşuluyla kurum tarafından satın alınabildiğini söyledi. Ergin, "Her ne biçimde olursa olsun, dışarıdan gelenler tarafından getirilen, radyo, televizyon ve bilgisayarlar kuruma alınmamaktadır" dedi. Hükümlülerin odalarında bilgisayar bulunamayacağını ancak bakanlığın izin vermesi durumunda bilgisayarı ortak mekanlarda kullanabileceklerini ifade eden Ergin, tartışmalara neden olan Öcalan'a televizyon verilmesine ilişkin ise şunları söyledi:
EMANETTEKİ PARASINDAN

"Uyumlu davranışları nedeniyle kendisine televizyon verilmiştir. İdare ve gözlem kurulunun aksi yönde bir kararı olmadıkça hükümlü ve tutuklu odalarında televizyon bulundurulmasına engel bir durum yoktur. Öcalan 9 Ocak 2013'te dilekçe vererek televizyon verilmesini talep etmiş, 11 Ocak 2013'te hükümlüye televizyon verilmesi İdare ve Gözlem Kurulu kararıyla uygun görülmüştür. 12 adet ulusal televizyon kanalını izlemesine izin verilmiştir. Hükümlüye verilen televizyon, talebi doğrultusunda kendisine ait emanet para hesabında bulunan paradan, kurum kantini aracılığıyla piyasadan temin edilmek suretiyle alınmıştır."

Yorumlar (1)

vatandaş 11 Yıl Önce

helaaaaal bakanım. i̇steyince i̇ki̇ günde veri̇yosun. sanki̇ i̇steyen nomal bi̇ri̇. gerçi̇ normal bi̇ri̇ne i̇ki̇ aydan önce veri̇lmez ya neysee.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.