Piramit Haber

Öcalan BDP'lilere bunları söyledi

Manşet

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile BDP'li vekillerin görüşmesinin detayları ortaya çıkıyor.

 Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akad'ın yer aldığı heyet İmralı'da Abdullah Öcalan ile 4 saat görüştü.
İşte bu kritik görüşmde Öcalan'ın ne dediği merak konusu oldu. Gazeteler bomba görüşmenin ayrıntılarını sayfalarına taşıdılar.

ÖRGÜTÜN SİLAHSIZLANDIRILMASI KONUSUNDA MÜZAKERELERE BAŞLADIK
Sabah gazetesinden Hazal Ateş imzalı haberde, Öcalan'ın "Kürt sorunun çözümü için silahsız bir ortamın oluşması gerekiyor. 

*Örgütün silahsızlandırılması konusunda müzakerelere başladık. Bu süreçte BDP'nin de dikkatli olması gerekiyor. 

*Süreci sabote etmek isteyenler olacaktır. Örgütün de kendine bağlı güçleri kontrol konusunda dikkatli olması gerekiyor. Geçmişteki gibi bir provokasyon olmazsa önemli adımlar atılacağına inanıyorum" dediği belirtiliyor.

08.15 KOSTERİ
"08.15 kosteri" başlığıyla haberi duyuran Radikal gazetesi, 1. sayfayı bu görüşmeye ayırdı. Ezgi Başaran imzalı haberde ise Öcalan’ın Türk ve Akad'ı karşıladığında ilk sözü, “Barış için kaybedecek bir dakikamız dahi yok” dediği iddia ediliyor.

ÇATIŞMASIZLIK ORTAMINA GİRİN
Akşam gazetesi de bu kritik görüşmeyi manşetine taşıdı. "İmralı'da Oslo havası" başlığıyla verilen haberde Öcalan'ın şunları söylediği belirtiliyor: 

*'Ben bu adımları kararlı görüyorum. Gelişmeler karşısında, çözüm için bir fırsat vermeliyiz. Bu çerçevede çatışmasızlık ortamına girilmesinin sürecin olumlu yönde devam etmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. 

*Gençlerin ölmesine çok üzülüyorum. Artık ölümlerin son bulmasını istiyorum. 
*Bütün bu gelişmeler karşısında 'Çatışmasızlık ortamına girilmesi' çağrısı yapıyorum.'

HERKES DİKKATLİ VE HASSAS OLSUN

Hürriyet gazetesi de İmralı görüşmesini "İmralı'da 4 saat" başlığıyla manşetine çekti. Öcalan'ın “Hedef Kürt sorununun çözümü kapsamında silaha ihtiyaç duyulmayacak bir ortamın yaratılması. PKK’nın silahsızlandırılması. Bu doğrultuda müzakerelere başlandı. Herkes dikkatli ve hassas olsun” şeklindeki açıklamasına yer verildi.a
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.