Piramit Haber

O ilimizdeki memurlar artık evden çalışıyorlar...

Manşet

YALOVA Belediyesi'nin, Zaman ve Mekândan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) kapsamı çerçevesinde, İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde görevini sürdüren 6 personel bugünden itibaren 'evden çalışmaya' başladı.

 Yalova Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Koçal, Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, İnsan Kaynakları Müdürlüğü personelinin artık belediye binasında hizmet vermeyeceğini belirtti. Belediyede 17 müdürlük bulunduğunu belirten Koçal, şunları söyledi:
"ZAMBAK devriminin hayata geçmesindeki bir aşamaya da bugün başladık. daha önce 10 personelimizi, değişik birimlerden test etmek amacıyla ZAMBAK yöntemiyle, yani zaman ve mekândan bağımsız olarak çalıştırmaya başlamıştık. Tabi deneme yanılma yoluyla hangi aksaklıklar görülüyor bunu yaşadık. Şimdi bir program dahilinde bu 17 müdürlüğümüzü teker teker mekan olarak kapatıyoruz. Müdürlüklerin mekânlarını belirli bir program dahilinde kapatacağız. Bugün ilk olarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü, bölümü mekândan bağımsız hale getirdik. Personele belediye binasını yasaklamadık tabi. Gönülleri nostalji olsun diye istediklerinde gelecekler. Belki ihtiyaç olduğunda biri gelecek. Ama artık burada durmalarına gerek kalmadı. Her haftada bir, 10 günde bir birer müdürlüğü böyle kapatıyoruz. Haziran sonu gibi müdürlüklerin birçoğu kapanmış olacak. Devrimin bir aşamasını da tamamlamış bulunuyoruz. Yalova'ya hayırlı olsun."

'BELEDİYEYİ KÜÇÜK BİNAYA TAŞIYACAĞIZ'

Başkan Koçal, personelin mekândan bağımsız çalışmaya başlamasıyla birlikte belediye binasının artık Yalova Belediyesi'ne büyük geldiğini de belirterek şöyle devam etti:

"3'te bir oranında bir yere belediyeyi taşıyacağız. Artık bizim büyük binalara ihtiyacımız yok. Çok açık ve iddiayla söylüyorum. Bu sadece bir belediye örneği değildir. Türkiye'deki kamu yönetiminin öncü projesidir. Bundan sonra Türkiye'deki bütün kamu, belediyeler, eğitim, emniyet, aklınıza ne geliyorsa, millete hizmet veren hangi devlet kurumu varsa hepsi bu dönüşümü yaşayacak. İstese de yaşayacak istemese de yaşayacak. Rüzgârın, devrimin önünde durulmaz. Devrim başlamıştır."

Belediyede İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün kullandığı odayı basın mensuplarına da gezdiren Başkan Koçal, "Burası çok sayıda insan kaynakları personelimizin çalıştığı bölümdü. Görüyorsunuz tarihi eser olarak, eskiden kalma kalemler hala burada duruyor. Buradaki malzemeleri yavaş yavaş toplayıp kaldıracaklar. Artık müdürlüğümüz yok" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.