Piramit Haber

NASA bu fotoğrafı daha açıklayamadı

Manşet

NASA’nın Mars keşif aracı Curiosity, Kızıl Gezegen’de deneylerine devam ederken, büyük merak uyandıran keşiflerde bulunmaya devam ediyor.

 Mars’taki ilk sondajını başarıyla tamamlayan Curiosity, deney yaptığı bölgede çektiği fotoğraflardan birinde ‘metale benzeyen bir cisim’ keşfetti. NASA, konu hakkında henüz açıklama yapmış değil.
Altı tekerli, 1 ton ağırlığındaki nükleer laboratuvar Curiosity, Mars’ta bugüne kadar gerçekleştirdiği en kapsamlı deneyi tamamladı. Keşif aracı, Mars’taki faaliyetleri sırasında çektiği yeni fotoğraflarda ise bilim dünyasını şaşkına çeviren bir cisim tespit etti.

ntvmsnbc'de yer alan habere göre, Curiosity, iki gün önce tamamlanan sondaj çalışmasında ‘Sarıbıçak Körfezi’ olarak bilinen bölgede hedef seçtiği bir kayayı deldi.

DELİKTEN ÇIKAN MATERYAL İNCELENECEK

Keşif aracının açtığı 1.6 santimetre genişliğinde ve 6.4 santimetre derinliğindeki delikten çıkan materyal, robot tarafından analiz edilecek.
NASA Bilim Görevi Direktörlüğü yöneticilerinden John Grunsfeld, “Curiosity, bugüne kadar tasarlanan en gelişmiş keşif robotu ve artık Mars’ta tam faaliyetli bir analitik laboratuvar haline geldi” ifadesini kullandı.Space.com’un verdiği bilgiye göre, Curiosity elde ettiği materyali birkaç gün boyunca analiz edecek. Keşif aracının, çıkarttığı materyalin bir kısmını deney donanımlarına dökeceği, böylece Dünya’dan arta kalmış olabilecek maddeleri de temizleyeceği belirtildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.